Pentru că folosesc foarte des unt aromat cu pătrunjel și busuioc, dar și cu alte verdețuri, m-am gândit că este timpul să împărtășesc rețeta și cu voi.
Ce-i drept, am mai povestit despre acest unt aromat în diferite rețete unde l-am folosit. Dar a sosit timpul să-i acordăm o atenție mai deosebită și într-un articol separat. Puteți să-l preparați și pe loc, atunci când îl folosiți. Dar merge preparat și atunci când aveți unt în frigider și constatați că se apropie expirarea termenului de valabilitate. Așa am procedat eu de data aceasta pentru că aveam în frigider un pachet de unt al cărui termen de valabilitate expira în câteva zile.
Astfel, amestecat cu verdețurile și împachetat în folie de prospețime îl mai pot păstra la congelator 1-2 luni chiar. Când am nevoie să folosesc din el la diferite preparate, îl scot din congelator și tai 2-3 rondele din el direct congelat.
Pentru ce preparate folosim unt aromat cu pătrunjel și busuioc
O rețetă în care am folosit un astfel de unt aromatizat este rețeta de pui kievskaia. Este o delicioasă rețetă cu piept de pui preparat pane, dar umplut cu unt aromatizat.
O altă rețetă în care am folosit acest unt cu verdețuri este rețeta de cartofi evantai cu unt aromatizat. Dar foarte buni ies și cartofii noi, fierți în coajă și apoi trași la tigaie cu untul aromatizat.
Idei de folosire a acestui unt sunt foarte multe, depinde de gusturile fiecăruia. De exemplu, mie îmi place să servesc dimineața, la mic dejun, o felie de pâine prăjită, tartinată cu puțin unt aromatizat, peste care așez o felie de brânză sărată.
Putem prepara și chifle din aluat de pâine umplute cu un astfel de unt. Am prezentat de curând pe Rețetefeldefel.ro o rețetă de rulouri cu urzici și usturoi. Foarte interesante și în varianta originală, dar merg umplute și cu acest unt cu verdețuri și usturoi.
Și fripturile ies delicioase dacă spre final de preparare adăugăm peste ele o felie de unt aromat.
Dar găsiți pe blog mai multe rețete în care am folosit untul aromat, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de unt aromat cu pătrunjel și busuioc.
INGREDIENTE
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de busuioc verde
- 4-5 căței de usturoi
MOD DE PREPARARE
Modul de preparare al rețetei este foarte simplu și rapid.
În primul rând scoatem untul de la rece și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei pentru a se înmuia.
Spălăm bine pătrunjelul verde și busuiocul verde și le punem la scurs într-o sită. Lăsăm verdețurile să se scurgă foarte bine înainte de a le folosi, pentru a nu amesteca untul cu apă. Cât timp se înmoaie untul se vor zvânta și verdețurile. Apoi le tocăm cât mai mărunt pentru a profita din plin de seva lor.
Curățăm usturoiul și îl trecem prin presă. Puteți pune usturoi după gust. Noi adorăm usturoiul și de obicei punem mai mult în preparate.
Peste untul moale adăugăm usturoiul presat și verdețurile tocate și le amestecăm bine cu o spatulă, până la omogenizarea compoziției.
Nu vom folosi mixerul pentru a nu scoate zerul din unt.
Împachetăm untul în folie alimentară sub formă de rulou și îl punem la congelator.
După cum am povestit mai sus, tăiem rondele din untul congelat atunci când folosim din el la preparate.
Să vă fie de folos!