Budincă de macaroane cu brânză

de Maria Udrea
1187 vizualizări
Budincă de macaroane cu brânză și merișoare, secțiune

Pentru pofta de desert dintr-o zi oarecare, o astfel de budincă de macaroane cu brânză și merișoare este mai mult decât perfectă.

Este un desert cu care toți am crescut. Îl pregăteau mămicile, îl pregăteau bunicile și îl vor pregăti, probabil și nepoții noștri.

Sunt anumite deserturi vechi, simple și extrem de gustoase ale căror rețete vor dăinui peste ani și ani. Acesta este unul dintre ele.

La fel se întâmplă și cu plăcintele cu brânză sau cu mere, cu budinca de orez cu lapte, budinca de griș, etc.

Lista cu deserturi din copilărie este foarte mare, am amintit doar de cele mai simple.

Rețeta de Budincă de macaroane cu brânză și merișoare

Chiar dacă rețeta clasică, din copilărie, era cu stafide nici merișoarele nu sunt mai prejos. Nouă ne plac pentru că sunt mai acrișoare. Dar dacă vreți să obțineți chiar gustul de odinioară puteți folosi stafide.

Mama soacră este specialistă în pregătirea acestei budinci. Iar compoziția de brânză era dintr-un amestec de brânză dulce cu brânză sărată. Cam 3/4 brânză dulce și 1/4 brânză sărată. Este delicios amestecul acesta de brânzeturi într-un desert. Se simte și gustul dulce, dar și sărat în același timp. Eu folosesc destul de des combinația la plăcinte.

De data aceasta, însă am folosit doar brânză dulce. O aveam din belșug prin frigider și trebuia să scap de ea.

Mai pregătesc, când am mai mult timp, această budincă și cu glazură de zahăr ars. Este chiar deosebită așa caramelizată. Cu zahărul ars se glazurează tava înainte de a asambla budinca în ea. După coacere, budinca se răstoarnă și va arăta tare apetisant așa glazurată.

Cred că data următoare așa o voi prepara.

Deocamdată ne-am răsfățat cu această minunată și simplă budincă de macaroane cu brânză.

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Budincă de macaroane cu brânză și merișoare, secțiune

Budincă de macaroane cu brânză și merișoare

Pentru pofta de desert dintr-o zi oarecare, o astfel de budincă de macaroane cu brânză… Dulciuri diverse Budincă de macaroane cu brânză European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru o formă de tort de 20 cm:
  • 250 gr macaroane clasice
  • 1 linguriță sare
  • 1250 ml lapte
  • 50 gr zahăr
  • Pentru umplutură:
  • 600 gr brânză dulce
  • 50 gr merișoare
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 ouă
  • 20 gr unt
  • puțin zahăr tos pentru pudrat tava

MOD DE PREPARARE

Iată cât de simplu pregătim un desert cu gust de copilărie: Budincă de macaroane cu brânză și merișoare!

Mai întâi fierbem laptele cu puțină sare și zahărul. Când atinge punctul de fierbere, îl lăsăm să se tempereze 2-3 minute, apoi adăugăm macaroanele. Fierbem macaroanele cu lapte până sunt bine de tot hidratate. Le transferăm într-o sită să se scurgă.

Cât timp fierb macaroanele cu lapte ne ocupăm de umplutură.

Hidratăm merișoarele în puțină apă călduță pentru 10-12 minute.

Amestecăm brânza cu sare, zahărul și merișoarele scurse. Apoi încorporăm cele două ouă. Dăm deoparte 1/4 din această compoziție. Restul compoziției o amestecăm cu macaroanele scurse și bine temperate.

Ungem forma de copt cu unt și la bază și pe laterale și presărăm zahăr tos. Acesta va ajuta la final să se desfacă budinca din tavă perfect.

Întindem în tavă macaroanele amestecate cu brânza și merișoarele. Deasupra întindem compoziția de brânză oprită.

Coacem delicioasa budincă de macaroane cu brânză și merișoare pentru 35-40 de minute la 180 de grade. O lăsăm să se tempereze 10 minute, apoi o putem desface din forma de copt și porționa.

Este delicioasă atât caldă, cât și rece, de la frigider!

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: