Prăjitură cu aluat turnat și brânză

de Maria Udrea
2036 vizualizări
Prăjitură cu aluat turnat și brânză

Genul acesta de prăjituri turnate ne-a cucerit și după ce am încercat mai multe umpluturi a sosit timpul și pentru această prăjitură cu aluat turnat și brânză.

Ne plac prăjiturile cu brânză, sunt versatile, delicioase și destul de ușor de preparat.

Găsiți pe blog mai multe rețete de prăjituri cu brânză, de unde vă puteți inspira.

Și vă mai recomand rețeta de prăjitură turnată cu mere, dar și rețeta de prăjitură turnată cu dovleac plăcintar.

Toate sunt absolut delicioase și ușor de preparat.

Rețetă de prăjitură cu aluat turnat și brânză

Rețeta aluatului turnat este una veche din colecția de rețete pe care le aveam în caietul îngălbenit de vreme. Cantitățile sunt măsurate cu lingura, dar vă las mai jos conversia în grame. Mereu ies discuții, din cauza cantităților măsurate cu lingura sau cu cana. În trecut mamele și bunicile astfel de măsuri foloseau, iar rezultatele erau perfecte. Acum se doresc cantități fixe, în grame și tot se plâng anumite persoane că nu le reușesc preparatele…

Așadar, iată conversia în grame/mililitri a ingredientelor, după măsurătorile mele:

  • 1 lingură de zahăr = 20 gr
  • 1 lingură de făină = 12 gr
  • 1 lingură de ulei =  15 ml
  • 1 lingură de lapte = 15 ml

Despre umplutura de brânză pot să vă spun că a ieșit deosebită, aromată cu vanilie. Și am adăugat stafide mari aurii, dar și merișoare. Am combinat brânza dulce cu cea sărată, este deosebită combinația. Nu trebuie să vă sperie adaosul de brânză sărată, pentru că nu punem multă, doar atât cât să se simtă gustul foarte ușor sărat. Chiar vă provoc să testați combinația! Am văzut că o folosesc și marii chefi.

Cât despre această prăjitură turnată cu brânză, pot să vă spun că a devenit favorită dintre prăjiturile cu aluat turnat.

V-o recomand cu toată încrederea!

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Prăjitură cu aluat turnat și brânză

Prăjitură cu aluat turnat și brânză

Genul acesta de prăjituri turnate ne-a cucerit și după ce am încercat mai multe umpluturi… Prăjituri Prăjitură cu aluat turnat și brânză European Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat turnat pentru o tavă de 28/40 cm:
  • 4 ouă
  • 18 linguri de zahăr
  • 18 linguri de ulei
  • 18 linguri de lapte
  • 24 linguri de făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • 2 fiole esență de vanilie( 2x8 ml)
  • Pentru umplutură:
  • 800 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 200 gr brânză sărată
  • 50 gr stafide aurii
  • 25 gr merișoare
  • 4 ouă
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 100 gr zahăr tos
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

MOD DE PREPARARE

Iată cum preparăm delicioasa Prăjitură cu aluat turnat și brânză!

Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade.

Pentru prepararea aluatului turnat,  spargem ouăle într-un bol și adăugăm sarea, zahărul și coaja de lămâie peste ele. Le mixăm până devin spumoase și se diluează ingredientele solide.

Adăugăm uleiul, esența și laptele, omogenizăm compoziția, apoi încorporăm, făina amestecată cu praful de copt. Vom obține un aluat ușor cursiv, de textura unui sos, sau a aluatului de pancakes.

Ungem tava cu ulei și o tapetăm cu făină. Turnăm în ea jumătate din aluatul pentru blat.

Dăm tava la cuptor pentru 15 minute, atât cât să se rumenească ușor aluatul, deasupra.

Între timp, amestecăm cele două tipuri de brânză cu zahărul. Adăugăm ouăle, stafidele și merișoarele, hidratate în prealabil, în apă călduță.  Omogenizăm bine amestecul.

După cele 15 minute, scoatem tava, întindem rapid compoziția de brânză și turnăm deasupra restul de aluat.

Dăm din nou tava cu prăjitura la cuptor pentru 20 de minute, sau până se rumenește bine aluatul deasupra.

O lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm. Este delicioasă!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: