Pentru că mi s-a cerut adesea o rețetă separată de foi pentru cremșnit, vă voi împărtăși rețeta mea preferată.
Spun rețeta preferată, pentru că obișnuiesc să fac mai multe tipuri de aluat pentru foi, însă acesta fiind cu iaurt, chiar este preferatul meu.
Foile se frăgezesc foarte repede, așa că nu mai trebuie să aștept ore întregi până porționez prăjitura.
Și pentru că rețeta este despre foi pentru cremșnit, nu le-am lăsat neumplute. Am preparat o cremă clasică de vanilie.
Ingrediente
- Aluat de foi pentru cremșnit( 2 foi de 23/36 cm):
- 250 g făină + extra pentru masa de lucru
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri iaurt cremos
- 100 g unt cu 82% grăsime
- 1 lingură oțet
- 1 praf de sare
- Pentru uns:
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 150 g făină
- Pentru crema de vanilie:
- 5 gălbenușuri de ouă medii
- 150 gr zahăr
- 1 l lapte
- 150 gr făină sau 75 gr amidon
- vanilie( 1 păstaie, sau 2 lingurițe esență, sau 3-4 plicuri zahăr vanilinat)
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 200 gr unt gras
Mod de preparare foi pentru cremșnit
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și le lăsăm minim 10 minute, pentru a nu fi reci în momentul când le amestecăm.
Pregătim aluatul pentru foi
Pașii de împachetare a aluatului de foi pentru cremșnit
Coacerea foilor de aluat pentru cremșnit
Găsiți pe blog mai multe rețete de aluaturi pentru foi coapte pe dosul tăvii.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.