Lichior de mentă preparat în casă

de Maria Udrea
1213 vizualizări
Lichior de lentă în sticle și în pahar, alături de mentă proaspătă

Pentru că mama mea are foarte multă mentă în grădină, mi-am permis să adun și eu pentru un delicios lichior de mentă. Mama pune în fiecare an mentă în grădină pentru ceai. Îi place ca în orice ceai ar prepara să adauge și câteva frunze de mentă pentru un plus de aromă.

Mie îmi place menta în deserturi, iar de data aceasta am preparat și un delicios lichior. Lichiorul este băutura mea preferată din categoria băuturilor alcoolice.

Prepar lichior, împreună cu mama, din căpșuni, din zmeură, mure și multe alte fructe.  Din păcate pe blog nu am prezentat decât rețeta de lichior de gutui. Dar sper ca anul acesta să îmi fac timp să pozez pașii de preparare pentru mai multe rețete de lichior. Iar pe lângă rețetele clasice pe care le preparăm an de an, anul acesta mi-am propus să preparăm și rețeta lichiorului de nuci.

Ce conține rețeta de lichior de mentă

Pentru rețeta de față am folosit ca tip de alcool țuică de casă. De fapt la toate rețetele de lichior folosim țuică, pentru că și pe asta tot noi o preparăm. Tot ce este preparat în casă e și mai gustos și mai sănătos. Cel puțin știm din ce este făcută. Și apoi, lichiorul este preparat pentru consumul propriu.

Cât despre mentă, v-am spus că îmi place să o includ în deserturi, un exemplu ar fi rețeta de cremă de avocado cu mentă și mascarpone. Este o cremă rapidă perfectă pentru a tartina diverși biscuiți cu ea, sau a umple diverse forme de mini tarte, sau coșulețe de ciocolată.

Mai includ menta și în diferite rețete de supă cremă cum ar fi rețeta de supă cremă de mazăre cu mentă. O supă foarte gustoasă, aromată și consistentă.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete în care folosesc menta de grădină, sau de ghiveci.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de lichior de mentă.

Lichior de lentă în sticle și în pahar, alături de mentă proaspătă

Lichior de mentă preparat în casă

Pentru că mama mea are foarte multă mentă în grădină, mi-am permis să adun și… Lichior Lichior de mentă preparat în casă European Printează
Porții: 10 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 12 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 100 gr mentă cu frunze și tulpini
  • 300 ml țuică de casă
  • 300 ml apă
  • 150 gr zahăr

MOD DE PREPARARE

Mai întâi ne ocupăm de mentă pe care o spălăm foarte bine și o lăsăm la scurs. Tamponăm foarte bine menta cu prosoape de hârtie pentru a ne asigura că nu mai are apă.

Apoi, o tocăm mai mărunt pe un tocător de lemn. Tocăm atât frunzele cât și tulpinile. Cu ajutorul unui blender o mărunțim și mai mult, pentru a profita de toată seva ei. Apoi punem tocătura de mentă într-un borcan de sticlă și adăugăm țuica peste ea.

Dacă doriți un lichior mai rafinat, puneți alcool dublu rafinat în loc de țuică, sau vodcă. După cum am mai spus, noi o preparăm cu țuică pentru că avem din belșug.

Închidem borcanul cu capacul din dotare și îl punem la frigider pentru 10-15 zile. De obicei sunt suficiente 10 zile pentru macerarea frunzelor de mentă. Noi le-am lăsat 15.

După macerarea mentei în alcool, preparăm siropul.

Punem apa cu zahărul la fiert și lăsăm siropul să fiarbă până când devine consistent, dar ușor mai fluid decât cel pentru dulceață. Lăsăm siropul să se răcească bine, apoi îl mai punem la frigider pentru 30-40 de minute.

Strecurăm maceratul de mentă printr-o sită deasă, apoi printr-un tifon împăturit în 2 sau chiar în 4.

Amestecăm lichidul strecurat cu siropul de la frigider și îmbuteliem bunătatea de lichior de mentă în sticle.

Eu am obținut 2 sticle de câte 250 ml de lichior de mentă.

Este minunat să savurăm câte un păhărel de lichior de mentă înainte de cină, alături de cei dragi!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: