45
Pentru că folosesc destul de des în ultimul timp avocado la diverse aperitive, de data aceasta l-am folosit și la desert și am pregătit o delicioasă Cremă de avocado cu mentă și mascarpone.
Este o cremă rapidă perfectă pentru a tartina diverși biscuiți cu ea, sau a umple diverse forme de minitarte, sau coșulețe de ciocolată.
Vedeți Aici o Rețetă pentru aluat de minitarte, iar Aici o Rețetă de coșulețe de ciocolată.
Noi de data aceasta am servit crema de avocado cu biscuiți digestivi. A fost puțină și nu am mai pregătit diverse forme pentru servit.
Ingrediente
- 2 avocado medii, mai coapte
- 1/2 lămâie
- 250 gr mascarpone
- 150 gr lapte condensat
- câteva frunze de mentă
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Iată cât de simplu și rapid pregătim Rețeta Cremă de avocado cu mentă și mascarpone!
Mai întâi desfacem fructele avocado. Cu un cuțit, crestăm avocado transversal, pe jumătate, de jur împrejurul sâmburelui. Apoi, cu ambele mâini, rotim cele două jumătăți de avocado în sensuri inverse. Astfel se va separa sâmburele de pulpa fructului. Cu o lingură scoatem pulpa de avocado din coajă și o transferăm într-un bol.
Imediat stropim pulpa de la avocado cu zeamă de lămâie să nu oxideze.
Adăugăm câteva frunze de mentă și mixăm bine avocado, cu ajutorul blenderului.
Punem mascarponele într-un bol, adăugăm laptele condensat și le mixăm împreună până se omogenizează.
Apoi, amestecăm pasta de avocado cu crema de mascarpone și lapte condensat.
Adăugăm un praf de sare pentru intensificarea gustului și gata-i desertul nostru pe bază de avocado.
Simplu, rapid și delicios, pentru atunci când poftim la ceva dulce.
Dacă nu doriți să folosiți lapte condensat, îl puteți înlocui cu miere, după gust.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.