A fost un deliciu garantat, această negresă însiropată cu cremă de ciocolată și vișine!
Ciocolată + nucă + vișine, este combinația mea preferată pentru prăjituri sau torturi.
Și cum piața abundă de vișine în perioada asta, m-am gândit să nu le ratez și am încropit o delicioasă negresă însiropată, cu ciocolată, nucă și vișine.
Foarte, foarte bună a ieșit, cu toate că nuca mi-a dat puțin de furcă la porționarea prăjiturii.
Daaa, pentru că am ales să întind nuca direct în tavă, fără a o amesteca în blat și am cam lăsat-o și mare, nu am tăiat-o decât foarte puțin.
Ideea de a o întinde direct în tavă, este foarte bună, pentru că se crează un strat numai de nucă și e mai de efect așa, dar trebuia totuși să o mărunțesc mai mult.
Însă asta nu a stricat deloc gustul prăjiturii, dimpotrivă, e așa de bună cu nucă multă!
Ingrediente
- Pentru blat( tavă de 27/39 cm):
- 6 ouă medii
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri făină
- 1 lingură pesmet
- 200 g unt
- 200 g ciocolată amăruie
- 50 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- un vărf cuțit bicarbonat
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 fiolă esență de migdale
- 1 fiolă esență de rom
- un praf sare
- 250 g vișine
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 250 g nucă
- Pentru sirop:
- 250 ml apă
- 2 linguri zahăr
- 1 fiolă esență de rom
- Pentru cremă:
- 1/3 crema de ciocolată preparată pentru blat
- 500 g mascarpone
- un praf sare
- 100 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat