Ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe

de Maria Udrea
1 comentariu
Ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe în bol de servire, alături de ceapă roșie cu sare și un bol cu verdeață

Pentru că este sezonul corcodușelor verzi, tocmai bune de acrit preparatele culinare, am pregătit pentru masa de prânz o rețetă de ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe. Este o ciorbă din mai multe legume, predominanți fiind cartofi.

Ne plac mult ciorbele acrite cu corcodușe, acestea le oferă un gust deosebit. Dar nu ne oprim la a acri ciorbele în acest fel doar în sezonul corcodușelor verzi. Preparăm pentru sezonul rece și bulion de corcodușe – vedeți aici rețeta!

Din aceeași categorie de rețete de ciorbă, de sezon, vă mai recomand să încercați de pe blog rețeta de ciorbă de dovlecel acrită cu corcodușe. Este o ciorbă tare gustoasă și destul de consistentă și sățioasă. Este minunată, mai ales servită rece de la frigider, în zilele călduroase de vară.

Vara, când începe canicula, preferăm ciorbele și supele simple, din legume. Ne plac pentru că nu mai necesită încălzire și ne răcoresc.

Ce conține rețeta de ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe

Pe lângă cartofi, am adăugat în această ciorbă și multe legume rădăcinoase: morcov, țelină, păstârnac și pătrunjel. Un ardei roșu adăugat spre final oferă ciorbei un plus de gust crocant și culoare. Adăugăm și puțin cimbru proaspăt, dar și frunze de țelină pentru un plus de arome. Iar bulionul de corcodușe, preparat separat, îi desăvârșește gustul pe deplin. De obicei o astfel de ciorbă o servim cu ceapă verde, sau cu ceapă roșie. Este gustoasă și atât de consistentă că nu mai avem nevoie de altceva la masă. Dar, dacă nu mai plecăm de acasă, putem servi înainte o țuiculiță de casă, așa cum serveau bunicii pe vremuri.

Porție de ciorbă din cartofi cu bulion de corcodușe

Găsiți pe blog mai multe rețete de ciorbă acrite cu corcodușe. Le descoperiți tastând cuvântul ”corcodușe” în caseta de căutare.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe.

Ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe în bol de servire, alături de ceapă roșie cu sare și un bol cu verdeață

Ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe

Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 250 ml bulion de corcodușe
  • sare, după gust
  • 1 crenguță de cimbru
  • câteva frunze de țelină cu lujeri
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • 3 l apă

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea legumelor pe care le curățăm, le spălăm și le tocăm în cuburi.

Punem ceapa la călit în ulei, dar nu o lăsăm decât până când devine sticloasă. Adăugăm peste ea rădăcinoasele tocate și le amestecăm pentru câteva minute în ulei, pentru a-și degaja aromele.

Punem cartofii tocați în cuburi la fiert în apa rece.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a ingredientelor pentru ciorbă

Când cartofii încep să se pătrundă, adăugăm legumele călite. Spălăm frunzele de țelină și le tocăm mărunt împreună cu lujerii. Le adăugăm în ciorbă.

Preparăm și bulionul de corcodușe, dacă nu îl avem preparat anterior. Punem aproximativ o cană de corcodușe verzi la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Adăugăm și o linguriță cu sare. Lăsăm corcodușele să fiarbă bine până când se separă sâmburii, îndepărtând spuma care se formează. Apoi le trecem prin sită și obținem un piure cremos și acru.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai bulionului de corcodușeAdăugăm bulionul de corcodușe în ciorbă, după gust. Adăugăm câte puțin, gustăm și în funcție de gust, mai adăugăm.

După adăugarea bulionului de corcodușe mai fierbem ciorba pentru maxim 10 minute. În acest interval de timp adăugăm și o mică crenguță de cimbru și ardeiul tocat. Potrivim gustul cu sare, iar după stingerea focului, adăugăm și pătrunjelul verde, tocat.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai ciorbei de cartofi

Servim delicioasa ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe caldă sau rece, cu ceapă verde, ceapă roșie, sau cu ardei iute.

Ciorbă de cartofi acrită cu corcodușe, gata de servit

Spor și poftă bună!

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.