Chiftele din carne în crustă de susan

de Maria Udrea
0 comentarii
Chiftele din carne în crustă de susan

Pentru că ne plac în mod deosebit chiftelele și le prepar destul de des, de data aceasta am ales această variantă de chiftele din carne în crustă de susan.

Crusta de susan le-a dat o notă aparte atât ca aspect, cât și ca gust.

Vor arăta foarte bine printre aperitivele unei mese festive.

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc, tocată
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 morcov
  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • sare după gust
  • ulei pentru prajit
  • 50 g susan alb

Porții: 30

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare pentru rețeta de chiftele din carne în crustă de susan

Curățăm ceapa, usturoiul, morcovul și cartofii și le clătim cu apă rece.
Tocăm carnea și presărăm sare peste ea.
Frecăm cimbrul și busuiocul, în mâini, să le transformăm în pudră, dacă folosim din cele uscate, ca în cazul meu.
Ceapa tăiată în bucăți mai mici și usturoiul, le trecem împreună prin mașina de tocat.
Cartofii și morcovul, le dăm pe răzătoare, apoi le scurgem bine de lichid, presându-le în mâini.
Peste carnea tocată adăugăm ceapa și usturoiul și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, apoi, cartofii și morcovul și din nou omogenizăm compoziția.
Presărăm boia, piper, cimbru și busuioc, câte un praf din fiecare, apoi adăugăm ouăle și mai potrivim gustul de sare.
Omogenizăm bine compoziția de chiftele, apoi formăm sfere de mărimea unei mingi de ping pong, sau cât le dorește fiecare.
Le tăvălim pe toate părțile prin susan.
Punem ulei la încins și scufundăm chiftele în el, atâtea câte încap.
Le rumenim la foc mediu, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Le scoatem, apoi, într-o sită, sau pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.
Le servim ca aperitiv, simple, sau cu muștar, cu sos, după preferințe.

Mai multe variante de chiftele găsiți pe blog, tastând cuvântul „chiftele” în căsuța de căutare.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.