Special preparată pentru masa de Crăciun, a fost un deliciu garantat această rețetă de coroniță din carne tocată în aluat foietaj. Nu a necesitat nici foarte multe ingrediente și nici mult timp alocat.
Ideea inițială a fost de a împleti aluatul pentru un aspect mai plăcut, însă m-am rezumat ulterior la a-l rula simplu. Atunci când îți propui mai multe și constați că trece timpul prea repede, începi să te rezumi la simplitate, pentru a le cuprinde pe toate.
Găsiți pe blog și rețeta de plăcintă împletită cu carne și legume. De data aceasta nu am adăugat multe legume, dar tot gustoasă a ieșit coronița.
Iar printre preparatele cu carne de porc, am strecurat și o ruladă de pui în bacon afumat. Pieptul de pui nu este foarte gustos preparat simplu, însă umplut cu diverse ingrediente este chiar delicios. Iar crusta de bacon afumat i-a desăvârșit gustul.
Ce am pus în rețeta de coroniță din carne tocată în aluat foietaj
Pe lângă carnea tocată am adăugat și o ceapă și 3-4 căței de usturoi, dar și pastă de roșii. Iar pentru un gust picant am adăugat 3 lingurițe din delicioasa dulceață de ardei iuți. Nu au lipsit nici condimentele precum cimbrul, busuiocul și boiaua de ardei afumată. Aluatul foietaj l-am uns cu ou bătut și am presărat semințe de mac și de susan. Chiar a ieșit gustoasă și a dispărut rapid de pe masă.
Mai multe rețete de acest gen găsiți pe blog în secțiunea ”Aperitive”, dar și în secțiunea ”Rețete cu carne/Carne tocată”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de coroniță din carne tocată în aluat foietaj.
INGREDIENTE
- 350 gr carne de porc, tocată
- sare și piper
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 3 lingurițe cu dulceață de ardei iuți
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri cu pastă de roșii
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei iute
- 1 ou + 1 albuș
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 400 gr aluat foietaj
- 1 gălbenuș pentru uns
- mac și susan, pentru decor
MOD DE PREPARARE
Mai întâi ne ocupăm de umplutura de carne tocată.
Punem uleiul într-o tigaie, la foc mediu, îl lăsăm să se înfierbânte și adăugăm ceapa tocată și usturoiul tocat. Le amestecăm pentru aproximativ 2 minute să se pătrundă ușor, apoi adăugăm carnea tocată. Amestecăm bine carnea cu ingredientele din tigaie până se desfac toate granulele de carne și se pătrund uniform. Adăugăm sare și piper, boia de ardei iute și câte o priză de cimbru și busuioc, uscat. Mai adăugăm spre final, dacă considerăm că mai necesită după ce gustăm compoziția.
Apoi adăugăm pasta de roșii și dulceața de ardei și mai lăsăm carnea tocată să se prepare 4-5 minute. Stingem focul și lăsăm compoziția pentru umplutură la răcit.
Lăsăm și aluatul foietaj la decongelat, iar cu 10-12 minute înainte de a asambla minunata coroniță din carne tocată în aluat foietaj, aprindem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când carnea tocată s-a răcit, iar aluatul este decongelat, asamblăm coronița.
Amestecăm compoziția de carne tocată cu un ou și un albuș, dar și cu pătrunjel verde, tocat.
Întindem foaia de aluat pe lungime, adăugăm la un capăt compoziția pentru umplut și o rulăm. Formăm coronița unind bine capetele ruloului și o așezăm în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Ungem aluatul cu gălbenuș de ou diluat cu câteva picături de apă și presărăm, mac și susan.
Coacem delicioasa coroniță din carne tocată în aluat foietaj pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se feliază după ce se temperează bine.