Preparăm chiftele aproape săptămânal, pentru că sunt favoritele noastre. Ne ospătăm cu ele cât sunt calde, iar pentru cele care rămân, de obicei, le pregătim sosuri delicioase. De data aceasta am preparat o rețetă de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor. Au ieșit foarte gustoase și le-am savurat alături de murăturile preferate.
Am mai preparat anterior o rețetă de chiftele de pui și cartofi în sos de roșii, gratinate cu mozzarella la cuptor. De data aceasta am vrut să le preparăm și în variante fără cartofi. Sunt delicioase în orice variantă.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de chiftele în sos de maioneză cu iaurt și ceapă roșie, pe care v-o recomand cu toată încrederea. Combinația de maioneză cu iaurt și ceapă marinată în oțet este demențială.
Următoarea rețetă cu chiftele va fi rețeta de chiftele la cuptor în sos bechamel, sau una în sos de brânzeturi.
Cum se prepară rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella
Pentru această rețetă am optat pentru prepararea chiftelelor direct la cuptor. După coacerea acestora, am adăugat peste ele un sos de roșii cu condimente, preparat la borcan – vedeți rețeta aici.
În același timp am adăugat deasupra chiftelelor și mozzarella răzuită și amestecată cu pătrunjel verde și busuioc verde. Le-am mai lăsat la cuptor 15 minute, atât cât să se întrepătrundă toate gusturile preparatelor.
Foarte gustoase ies chiftelele preparate în acest mod, vă recomand cu încredere să le testați!
Mai găsiți pe blog astfel de rețete cu carne și diverse sosuri preparate la cuptor, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de chiftele cu sos de roșii și mozzarella.
INGREDIENTE
- Pentru prepararea chiftelelor:
- 500 gr carne de porc, tocată
- 1 ceapă mare
- 1 căpățână de usturoi
- 3 cartofi
- 2 ouă medii
- 1/4 linguriță de cimbru uscat
- 1/4 linguriță de boia afumată
- 1/2 linguriță cu sare
- 1/4 linguriță cu piper măcinat
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 2 linguri de ulei
- Pentru sosul de roșii cu mozzarella:
- 500 gr sos de roșii cu cimbru și busuioc
- 150 gr mozzarella răzuită
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE
Mai întâi pregătim compoziția pentru chiftele.
Punem carnea tocată într-un vas și adăugăm peste ea sare, piper, cimbru și boia de ardei afumată. Curățăm ceapa și usturoiul, le dăm pe răzătoare și le adăugăm în vas. Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoare, îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini și îi adăugăm în vas. Adăugăm și pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Adăugăm și cele două ouă și amestecăm bine toate ingredientele din vas, până când se omogenizează compoziția.
Ungem o formă termorezistentă cu două linguri de ulei. Modelăm chiftelele de mărimea unei nuci și le așezăm în forma de copt.
Coacem chiftelele la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute. Pentru o coacere uniformă, le întoarcem de pe o parte pe cealaltă, la jumătatea timpului de preparare.
După acest interval, adăugăm sosul de roșii peste chiftelele rumenite și presărăm deasupra mozzarella răzuită, amestecată cu verdeața tocată.
Mai lăsăm delicioasele chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor pentru 15 minute.
Le servim fierbinți alături de o salată proaspătă, sau una de murături.