Pentru că ne plac foarte mult chiftelele din carne cu legume le preparăm foarte des simple sau cu diferite sosuri. De data aceasta am preparat o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel picant. Foarte bine s-au combinat ingredientele, într-o armonie delicioasă de gusturi.
De obicei preparăm chiftelele în sos de roșii, sunt preferatele noastre. Dar, din când în când mai preparăm și sosuri albe cum este sosul bechamel, sau sosurile de brânzeturi.
Una dintre rețetele preferate de pe blog este rețetă de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor. Foarte gustoase au fost, mai ales savurate alături de o salată de murături.
O altă rețetă interesantă pe bază de chiftele cu sos, este rețeta de chiftele în sos de maioneză cu iaurt și ceapă roșie, pe care v-o recomand cu toată încrederea. Combinația de maioneză cu iaurt și ceapă marinată în oțet este demențială.
Cum se prepară rețeta de chiftele la cuptor în sos bechamel picant
Pentru rețeta de față preparăm chiftelele la cuptor, dintr-un amestec de carne tocată cu ceapă, usturoi, cartofi, morcovi și pătrunjel verde. Separat, într-o tigaie adâncă preparăm sosul bechamel picant. Este un sos aromatizat cu ghimbir și nucșoară în care am adăugat și parmezan răzuit. Sunt chiar delicioase chiftelele în această combinație, chiar dacă sunt mai calorice. Merită preparată rețeta din când în când.
Mai găsiți pe blog rețete de chiftele preparate în diferite moduri, simple, sau cu diferite sosuri. Le descoperiți în secțiunea Rețete cu carne / Carne tocată.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de chiftele la cuptor în sos bechamel picant.
INGREDIENTE
- Pentru prepararea chiftelelor:
- 750 gr carne de porc, tocată
- 1 ceapă galbenă, mare
- 1 căpățână de usturoi
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 2 ouă medii
- 1/4 linguriță de cimbru uscat
- 1/4 linguriță de boia afumată
- 1/2 linguriță cu sare
- 1/4 linguriță cu piper măcinat
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- Pentru sos bechamel picant:
- 100 gr unt
- 100 gr făină
- 750 ml lapte
- 1/4 linguriță cu sare
- 1/4 linguriță cu piper alb, măcinat
- 1 linguriță cu nucșoară, pudră
- 1/2 linguriță cu ghimbir, pudră
- 2 căței de usturoi
- 50 gr parmezan răzuit
- pătrunjel verde și mărar verde, pentru decor
MOD DE PREPARARE
Începem cu pregătirea chiftelelor.
Într-un bol încăpător punem carnea tocată și adăugăm peste ea sare, piper, cimbru și boia de ardei afumată. Curățăm ceapa o dăm pe răzătoare, o scurgem și o adăugăm peste carnea tocată. Curățăm usturoiul, îl trecem prin presă și îl adăugăm peste carnea tocată. Curățăm cartofii și morcovul îi dăm pe răzătoare, îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini și îi adăugăm în bolul cu ingrediente. Apoi adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt și ouăle.
Amestecăm bine toate ingredientele din vas, până când se omogenizează compoziția.
Punem hârtie de copt în tava mare a cuptorului. Modelăm chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong și le așezăm în tavă.
Coacem chiftelele pentru 45-50 de minute, la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit. Pe la jumătatea timpului le întoarcem de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
În timp ce chiftelele se coc la cuptor, preparăm sosul bechamel picant.
Topim untul într-o tigaie wok. Adăugăm făina, amestecând intens până când untul este absorbit de făină. Turnăm, treptat, laptele fierbinte și amestecăm continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
Adăugăm sare, piper alb, ghimbir și nucșoară și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic pentru 7-8 minute. Amestecăm constant pentru a nu se arde.
Scufundăm, chiftelele coapte în sos și le mai lăsăm să se prepare pentru alte 5-6 minute. În acest timp adăugăm și usturoiul curățat și dat pe răzătoare, iar la final, parmezanul răzuit.
Servim delicioasele chiftele la cuptor în sos bechamel picant presărate cu pătrunjel și mărar verde. Nu mai avem nevoie de pâine pentru servirea chiftelelor, sunt foarte consistente.