Pot să spun că au ieșit perfecte aceste croissante cu ciocolata și a trebuit sa le repet imediat ce s-au terminat.
De cand am preparat aceste Cornuri cu unt si aroma de vanilie, mi-am propus sa le incerc in diverse combinatii.
De data aceasta le-am umplut cu ciocolata si tare bune si pe placul alor mei au fost!
Gasiti pe blog mai multe retete de cornuri umplute, in sectiunea Dulciuri/Cornuri si aluaturi de casa.
Iar daca regasiți gustul vostru în retetele de pe blog, le mai puteti urmări si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmariti mai jos reteta de croissante cu ciocolata, cu lista de ingrediente si mod de preparare pas cu pas, dar si cateva imagini graitoare, din timpul prepararii.
Ingrediente
- 150 ml lapte
- 125 gr unt(65%)
- 250 gr unt(82%)
- 125 ml apa
- 2 galbenusuri
- 25 gr drojdie proaspata
- 3 linguri cu varf, zahar
- 1 lingurita sare
- 900 gr faina
- Pentru umplutura:
- crema de ciocolata
- Pentru uns:
- 1 galbenus de ou
- 2 lingurite lapte
Mod de preparare pentru croissante cu ciocolată
Pregatim aluatul.
Punem laptele la incalzit.
Topim cele 125 gr unt si il lasam sa se raceasca usor.
Incalzim usor si apa si dizolvam sarea in ea.
Peste drojdia si zaharul diluate, adaugam laptele caldut, le amestecam bine, apoi
adaugam 200 gr faina si omogenizam.
Se va forma un aluat nelipicios elastic si usor moale.
Il intindem cu sucitorul cat ne permite folia, dar nu trebuie sa fie prea subtire, foaia de unt rezultata.
Asa intins il dam la frigider atat cat tinem si aluatul.
Cum impachetam aluatul pentru croissante cu ciocolata.
La un capat al aluatului asezam untul.
Urmarim sa ne ramana marginile de aluat putin libere, daca este nevoie mai tragem de ele sa se intinda putin.
Îndoim partea libera de aluat peste jumatate din unt, apoi indoim peste aceasta, cealalta parte de aluat cu unt.
Acoperim aluatul impachetat, cu folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa usor infainata, apoi il intindem cu sucitorul, pe care de asemeni il infainam putin.
Aluatul isi mareste volumul in frigider, fapt pentru care se va mai inmuia cate putin, de aceea mai infainam masa si sucitorul.
Intindem aluatul, dar nu in foaie prea subtire, apoi il pliem exact ca mai inainte.
Facem aceasta operatie de 3-4 ori la intervale de 30-40 de minute, apoi il lasam la frigider, impachetat in folie, pana a doua zi.
Modelam si coacem croissantele cu ciocolata.
Taiem aluatul in triunghiuri, in functie de cat de mari dorim sa iasa cornurile.
Asezam cate o lingurita din crema de ciocolata, la baza triunghiurilor si le rulam pornind de la baza catre varf.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus diluat cu lapte.
Dam tava la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc cornurile
frumos.
Eu am pus cam multa ciocolata si pe alocuri a mai iesit din cornuri.
Daca doriti cornurile mai dulci, mai adaugati 1 lingura de zahar in aluat.
Atentie la crema de ciocolata, sa nu folositi o crema prea subtire ca va iesi din cornuri in timpul prepararii.
Si la mine a mai iesit pe alocuri, dar am pus cam multa si nu am strans bine marginile.
8 comentarii
As face si eu piticilor, dar mi-e ca mananc eu prea multe! Foarte bine arata! Retin reteta! Te pupam!
Daa, eu ma abtin cat pot, dar tot mai scap in ele cand le fac si m-am facut cat muntele :))))))) Va pup si eu!
Ufff, ce pofta mi-ai facut..
:)))) Is bune rau, merita incercate!
Imi place mult aluatul tau, si il descrii asa de frumos ca nu pare greu de facut, salvez reteta sa-l incerc si eu 🙂 :X
Multumesc, Simona! Mereu esti o draguta! :X
Minunate croissantele tale.Imi plac mult dar nu prea fac.
Multumesc, Dia! Eu fac din camd in cand ca le mai iau baietii la pachet. >:D<