Cornete de înghețată preparate în casă

de Maria Udrea
1 comentariu
Cornete de înghețată preparate în casă așezate în două pahare de sticlă pe un suport de ardezie și altele lângă acestea

Pentru că vara cel mai adorat desert este înghețata și pentru că o prepar destul de des rețete de înghețată, m-am gândit că este timpul și pentru rețeta de cornete de înghețată preparate în casă.

Rețeta este simplă, iar cornetele se pot prepara fie la un aparat special, destinat lor, fie la aparatul de sărățele sau la cel de vafe. Eu am intrat de curând în posesia unui aparat special pentru cornete, care are în dotare și o formă conică cu care modelez cornetele.

Îmi plac aceste aparate electrice pentru diferite forme de deserturi. Am adunat o colecție interesantă de astfel de aparate. Acesta este, de fapt și unul dintre avantajele unui blogger culinar că poate testa diferite gadgeturi de bucătărie.

Am mai prezentat anterior și o rețetă de coșulețe din cașcaval cu verdeață preparate tot la un aparat electric special. Tot la acel aparat se pot prepara și cornete de înghețată, dar au capacitatea cam mare.

Un alt aparat pe care l-am îndrăgit instant a fost cel pentru sticksuri. Am preparat la el o rețetă de sticksuri cu cașcaval și condimente. Dar urmează una și pentru sticksuri dulci.

Cum preparăm aluatul pentru cornete de înghețată preparate în casă

Aluatul pentru aceste cornete l-am preparat asemănător cu aluatul pentru clătite americane. L-am aromatizat și l-am îndulcit. Potrivim consistența aluatului astfel încât să nu iasă nici moi foile pentru cornete, dar nici crocante.

Eu l-am preparat cu unt și iaurt în compoziție. Cornetele nu se prepară greu, însă trebuie verificată coacerea lor din când în când, ridicând capacul. Ca și la clătite, primele pot eșua. Mie mi-a eșuat una pe care am copt-o mai mult și s-a crăpat când am modelat-o.

Cornete de înghețată preparate în casă așezate în două pahare de sticlă pe un suport de lemn și altele lângă acestea

Mai găsiți pe blog și o rețetă de aluat pentru mini tarte. Acestea sunt coapte la o formă specială pentru flacăra aragazului.

Dar dacă și voi obișnuiți să testați diferite aluaturi în casă, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornete de înghețată preparate în casă.

Cornete de înghețată preparate în casă așezate în două pahare de sticlă pe un suport de ardezie și altele lângă acestea

Cornete de înghețată preparate în casă

Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 15 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 50 gr zahăr tos
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • 50 gr unt topit
  • 150 ml iaurt
  • 200 gr făină 
  • puțin ulei pentru uns forma de copt.

MOD DE PREPARARE

Spargem ouăle într-un bol și adăugăm peste ele sarea și zahărul. Le amestecăm până când acestea se topesc. Apoi adăugăm untul topit și ușor călduț. Din nou omogenizăm compoziția.

Adăugăm iaurtul și la final încorporăm făina. Aluatul nu necesită praf de copt pentru că nu dorim să se dezvolte în timpul coacerii. Dorim să rămână subțire și să putem modela cornetele.

Nu adăugăm nici bicarbonat de sodiu pentru că nu dorim să se frăgezească cornetele și să se înmoaie când le umplem cu înghețată.

Colaj de patru poze cu pașii de preparare pentru aluatul de cornete

Încălzim aparatul electric și punem pe tăvița inferioară câte o lingură de aluat. Îl închidem și așteptăm avertizarea ledului că aluatul este copt. Însă nu vom ține cont de acest avertisment, mai lăsăm puțin aluatul în aparat să se rumenească.

Apoi îl modelăm rapid pe forma pentru cornete, cât este fierbinte și elastic. Folosim mănuși de bucătărie când modelăm cornetele pentru că vom presa bine foaia de aluat de jur împrejurul acestora.

Imediat după modelare scoatem cornetul și îl punem într-un pahar cu vârful în jos, pentru a nu se deforma.

Colaj de patru poze cu pașii de preparare a cornetelor

Nu au ieșit foarte crocante aceste cornete de înghețată preparate în casă și nici colorate precum cele din comerț. Dar au fost pe gustul nostru și au fost foarte utile la înghețata pe care am preparat-o.

Cornete de înghețată preparate în casă așezate în două pahare de sticlă și într-o tavă de lemn Cornete de înghețată preparate în casă așezate în două pahare de sticlă pe un suport de ardezie și altele lângă acestea

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.