Azi am cautat prin vechiul meu carnetel cu retete, prafuit si uitat de cand cu aparitia internetului si am dat peste aceasta reteta de rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos.
Tare mult ne placea pe vremuri, cand nu faceam prea multe feluri de prajituri.
Reteta originala era cu unt si cocos, dar eu am pus mascarpone si fiind mai cremos decat untul si nu atat de gras. Am marit cantitatea de cocos pentru a-i oferi fermitate. Este un desert fara coacere, simplu de preparat si cu un aspect tare placut.
Tot din categoria deserturilor fara coacere, cu iz de copilarie, mai gasiti pe blog si reteta de tort sah de biscuiti cu fructe confiate. Este o adaptare a retetei de salam de biscuiti pe care ne-o prepara mama sau bunica.
Vedeti aici si reteta clasica de salam de biscuiti, tot din caietul ingalbenit de vreme.
Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta ruladei de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos.
Ingrediente
- Strat maro:
- 350 gr biscuiti Petit Beurre
- 250 ml lapte
- 50 gr unt
- 2 linguri cacao
- 1 varf cutit sare
- Strat alb:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr nuca de cocos
- 100 gr zahar
- 1 varf cutit sare
Mod de preparare pentru rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos
Pregatim stratul maro
Sfaramam biscuitii intr-un bol. Se pot trece prin robot, dar eu am vrut sa ramana si bucati mai mari ca la salamul de biscuiti.
Se pune laptele la incalzit impreuna cu untul, cacaua si putina sare si se lasa pe foc pana cand se topeste untul, amestecand bine totul pana se uniformizeaza.
Se pune fierbinte peste biscuitii sfaramati si se amesteca bine sa se intrepatrunda toti.
Se asaza o folie de plastic pe masa de lucru si se rastoarna biscuitii peste ea.
Peste biscuiti se va aseza o alta folie, iar cu sucitorul, vom intinde stratul de biscuiti intre cele doua folii pana cand obtinem o foaie de grosimea degetului mic.
Lasam stratul de biscuiti sa se raceasca usor intre cele doua folii.
Preparare strat alb pentru rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos
Pentru stratul alb, mixam mascarponele cu zaharul pudra(il rasnim) si putina sare, pana devine cremos, apoi adaugam nuca de cocos si omogenizam.
Intindem crema obtinuta peste stratul de biscuiti, indepartand folia de deasupra si rulam totul, fara sa presam prea mult ruloul obtinut si il impaturim in folie.
Dam rulada la frigider pentru cateva ore, apoi o putem portiona.
NOTE:
- Pentru a putea intinde uniform stratul alb, punem compozitia cu lingura, din loc in loc, peste stratul de biscuiti si o intindem cu o spatula de tort, sau cu lama unui cutit.
- Optional se poate presara putina cacao peste rulada, sau se poate orna cu ciocolata topita, nuca de cocos, etc.
Sper sa va placa reteta mea de rulada si sper sa va fie de folos!
Gasiti pe blog mai multe retete de acest gen, simple si fara coacere.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
14 comentarii
Ce-mi faci tu mie la ora asta! Arata de milioane, rulada ta! Buna ideea cu mascarponele, ca untul e mai gretos.
Multumesc frumos, Tania! Imi place mult mascarponele si il folosesc des in diverse combinatii.
Imi place tot – ingrediente, sectiune, prezentare, poze – felicitari si aplauze! :X
Nu am avut lumina prea buna pentru poze frumoase, dar gustul a fost delicios! Pup!
Grozava rulada ta !!!!!!
Tare faina a iesit! Nu mai facusem de ani buni. >:D<
Si eu am reteta cu unt si cocos, dar chiar e o idee buna cu mascarpone;-)
E mult mai buna cu mascarpone, Liana! Pup!
Ce-mi place! Salvez reteta ca este ingenioasa! Duminica frumoasa!
Muah, laurici drag! Duminica frumoasa si la voi!
Si frumoasa si gustoasa!
Pup, Medi!
Arată foarte bine, o so încerc și eu!
Mă bucur că îți place!