Rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos

de Maria Udrea
14 comentarii
Rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos

Azi am cautat prin vechiul meu carnetel cu retete, prafuit si uitat de cand cu aparitia internetului si am dat peste aceasta reteta de rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos.

Tare mult ne placea pe vremuri, cand nu faceam prea multe feluri de prajituri.
Reteta originala era cu unt si cocos, dar eu am pus mascarpone si fiind mai cremos decat untul si nu atat de gras. Am marit cantitatea de cocos pentru a-i oferi fermitate. Este un desert fara coacere, simplu de preparat si cu un aspect tare placut.

Rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-9Tot din categoria deserturilor fara coacere, cu iz de copilarie, mai gasiti pe blog si reteta de tort sah de biscuiti cu fructe confiate. Este o adaptare a retetei de salam de biscuiti pe care ne-o prepara mama sau bunica.

Vedeti aici si reteta clasica de salam de biscuiti, tot din caietul ingalbenit de vreme.

Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta ruladei de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos.

Ingrediente

  • Strat maro:
  • 350 gr biscuiti Petit Beurre
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Strat alb:
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare pentru rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos

Pregatim stratul maro

Sfaramam biscuitii intr-un bol. Se pot trece prin robot, dar eu am vrut sa ramana si bucati mai mari ca la salamul de biscuiti.
Se pune laptele la incalzit impreuna cu untul, cacaua si putina sare si se lasa pe foc pana cand se topeste untul, amestecand bine totul pana se uniformizeaza.

Se pune fierbinte peste biscuitii sfaramati si se amesteca bine sa se intrepatrunda toti.

Biscuiti sfaramati in bol Biscuiti sfaramati si amestecati cu sirop de cacao

Se asaza o folie de plastic pe masa de lucru si se rastoarna biscuitii peste ea.
Peste biscuiti se va aseza o alta folie, iar cu sucitorul, vom intinde stratul de biscuiti intre cele doua folii pana cand obtinem o foaie de grosimea degetului mic.

Foaie de biscuiti cu cacao pentru rulada

Lasam stratul de biscuiti sa se raceasca usor intre cele doua folii.

Preparare strat alb pentru rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos

Pentru stratul alb, mixam mascarponele cu zaharul pudra(il rasnim) si putina sare, pana devine cremos, apoi adaugam nuca de cocos si omogenizam.

Mascarpone amestecat cu zahar Crema de mascarpone cu nuca de cocos

Intindem crema obtinuta peste stratul de biscuiti, indepartand folia de deasupra si rulam totul, fara sa presam prea mult ruloul obtinut si il impaturim in folie.

Foaia de rulada-biscuiti-mascarpone-nuca-cocos-inainte de asamblare Doua bucati de rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos

Dam rulada la frigider pentru cateva ore, apoi o putem portiona.

Rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos portionata pe o farfurie alba

NOTE:

  • Pentru a putea intinde uniform stratul alb, punem compozitia cu lingura, din loc in loc, peste stratul de biscuiti si o intindem cu o spatula de tort, sau cu lama unui cutit.
  • Optional se poate presara putina cacao peste rulada, sau se poate orna cu ciocolata topita, nuca de cocos, etc.

Doua bucati de rulada de biscuiti cu mascarpone si nuca de cocos, una portionata

Sper sa va placa reteta mea  de rulada si sper sa va fie de folos!

Gasiti pe blog mai multe retete de acest gen, simple si fara coacere.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

14 comentarii

Tania Dabu 20 January 2015 - 20:34

Ce-mi faci tu mie la ora asta! Arata de milioane, rulada ta! Buna ideea cu mascarponele, ca untul e mai gretos.

Răspuns
Maria Udrea 21 January 2015 - 5:56

Multumesc frumos, Tania! Imi place mult mascarponele si il folosesc des in diverse combinatii.

Răspuns
simonacallas 21 January 2015 - 19:56

Imi place tot – ingrediente, sectiune, prezentare, poze – felicitari si aplauze! :X

Răspuns
Maria Udrea 21 January 2015 - 21:02

Nu am avut lumina prea buna pentru poze frumoase, dar gustul a fost delicios! Pup!

Răspuns
Diaconta 22 January 2015 - 7:49

Grozava rulada ta !!!!!!

Răspuns
Maria Udrea 22 January 2015 - 10:28

Tare faina a iesit! Nu mai facusem de ani buni. >:D<

Răspuns
Liana10 23 January 2015 - 19:51

Si eu am reteta cu unt si cocos, dar chiar e o idee buna cu mascarpone;-)

Răspuns
Maria Udrea 24 January 2015 - 5:49

E mult mai buna cu mascarpone, Liana! Pup!

Răspuns
Laura Nechita 25 January 2015 - 12:18

Ce-mi place! Salvez reteta ca este ingenioasa! Duminica frumoasa!

Răspuns
Maria Udrea 25 January 2015 - 12:49

Muah, laurici drag! Duminica frumoasa si la voi!

Răspuns
maria mihalache 26 January 2015 - 19:56

Si frumoasa si gustoasa!

Răspuns
Maria Udrea 26 January 2015 - 21:22

Pup, Medi!

Răspuns
Maria Bichis 18 October 2022 - 21:04

Arată foarte bine, o so încerc și eu!

Răspuns
Maria Udrea 24 October 2022 - 9:10

Mă bucur că îți place!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.