Macrou file în crustă de mălai

de Maria Udrea
0 comentarii
Macrou file în crustă de mălai

Ne plac preparatele cu pește și ne place mult această Rețetă de Macrou file în crustă de mălai cu amestec de boia afumată și puțină făină.

Bunica pregătea peștele cu mălai, și ne plăcea tare mult că ieșea crocant.

Eu, ulterior, am învățat să adaug și puțină făină pentru a se prinde crusta mai bine de pește. Iar în amestec cu boia dulce și afumată, gustul este mai deosebit.

De obicei, la rețetele de pește în crustă crocantă pregătesc ca garnitură legume mexicane.

Dar cum am pregătit și această Rețetă de Pleurotus la tigaie cu usturoi și mămăliguță, am asortat-o cu macroul în crustă de mălai.

A mers de minune combinația!

Tot din categoria rețetelor cu macrou ne place în mod deosebit Rețeta de macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi.

Rețetă de macrou file în crustă de mălai

Rețeta de față nu este deloc complicată, este rețetă pentru începători.

Dacă se dorește să se evite prăjeala, se poate prepara chiar la cuptor. Și eu apelez de multe ori la cuptor, sau la friteuza cu aer cald pentru a mai evita uleiul.

Ce-i drept, peștele prăjit este mult mai gustos, dar mai puțin sănătos. Însă din când în când merge să ne mai și răsfățăm cu ce ne place mai mult.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu pește printr-o simplă căutare, sau accesând categoria ”Pește”.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Macrou file în crustă de mălai

Macrou file în crustă de mălai

Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 12 buc. macrou file
  • sare și piper
  • 150-200 gr mălai mai grunjos
  • 50 gr făină
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE

Mai întâi extragem oasele din fileurile de macrou cu ajutorul unei pensete de bucătărie.

Amestecăm într-o tavă, sau într-un bol, mălaiul cu făina, boiaua, sare și piper.

Sare și piper mai presărăm și peste bucățile de pește.

Punem ulei la încins, cât să acopere baza tigăii.

Trecem fileurile de macrou prin amestecul de mai sus și le presăm ușor să se acopere bine cu această crustă, pe ambele părți.

Apoi le rumenim bine pe ambele părți, la foc mediu spre mare.

Scoatem bucățile de macrou file în crustă de mălai pe prosoape de hârtie pentru a îndepărta din surplusul de ulei.

Le servim cu mujdei, sau cu garnitura preferată.

Simplu, rapid și gustos, pentru o masă dintr-o zi de post cu dezlegare la pește și nu numai!

Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.