Că ne plac gustările și aperitivele pe bază de pește conservat am mai spus de multe ori. Însă rețeta de pate de macrou afumat, parcă le-a întrecut pe toate de până acum. Este ideală pentru zilele de post cu dezlegare la pește, dar este perfectă și pentru un platou cu aperitive festive. Închipuiți-vă câteva cupe de ardei umplute cu acest pate cremos, sau cupe din aluat, cum ar fi cele pentru mini tarte.
Aici rețeta de aluat pentru mini tarte.
Am mai prezentat pe blog diferite rețete de salate aperitiv pe bază de pește. Amintesc aici:
Rețeta de pastă de hering cu țelină și ceapă roșie
Rețeta de salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză
Toate sunt gustoase și arată bine pe platourile cu aperitive. Rețetele acestor preparate sunt foarte versatile, se pot adăuga o multitudine de ingrediente care dau savoare și culoare. Nouă ne plac combinate cu murături, dar sunt bune și cu legume proaspete.
Ce conține rețeta de pate de macrou afumat
La rețeta de față, pe lângă macroul afumat, am mai adăugat și macrou conservat în ulei de măsline. O ceapă roșie tovcată mărunt și o linguriță de muștar completează gustul pateului. Iar pentru un plus de cremozitate am adăugat și o lingură din icre de hering, preparate în casă – vedeți aici rețeta.
Amestecul de ingrediente se trece prin blender pentru a-l transforma într-o pastă cremoasă și fină. Se lasă la rece câteva ore pentru a se întrepătrunde bine toate gusturile, dar și pentru a se stabiliza textura pateului.
Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete pentru platoul cu aperitive festive.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pate de macrou afumat.
INGREDIENTE
- 175 gr macrou afumat
- 150 gr macrou în ulei de măsline
- 1 linguriță de muștar
- 1 lingură de icre de hering
- 1 ceapă roșie
- sare și piper, după gust
- suc de lămâie, după gust
MOD DE PREPARARE
Mai întâi punem într-o sită la scurs macroul conservat și îndepărtăm oasele cu o pensetă de bucătărie.
Apoi îndepărtăm pielea și oasele de la macroul afumat. curățăm și tocăm ceapa mărunt, apoi amestecăm aceste ingrediente într-un bol. Adăugăm muștarul și salata de icre și procesăm toate aceste ingrediente cu ajutorul blenderului. Apoi gustăm pateul și îi potrivim gustul cu sare, piper și suc de lămâie.
Punem deliciosul pate de macrou afumat într-un borcan cu capac și îl dăm la rece pentru câteva ore.
Apoi îl putem savura cu poftă, pe felii de pâine prăjită, alături de alte aperitive.
O rețetă simplă și rapidă, pe care v-o recomand cu drag.