Salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză

de Maria Udrea
0 comentarii
Salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză

Pentru că tradiția spune să se consume pește în prima zi din an, pentru a fi iuți ca peștele tot anul, am ales să prepar o delicioasă rețetă de salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză.

Pot spune că este cea mai bună salată de ciuperci de până acum. Foarte bine s-a combinat macroul afumat cu ciupercile și castraveciorii murați.

Macroul afumat a dat salatei un gust deosebit, dar și dulceața de ardei iuți pe care am adăugat-o.

Tot din categoria rețetelor de salate cu ciuperci mai găsiți pe site și rețeta de salată de ciuperci cu piept de pui și ananas. Ananasul din conservă a desăvârșit gustul combinației de ingrediente folosite.

Foarte mult ne plac astfel de salate și încerc deseori diferite combinații de ingrediente, atât pentru gusturi delicioase, cât și pentru aspect apetisant.

Una dintre aceste combinații o puteți descoperi la rețeta de pastă din pește afumat cu murături, al cărei gust ne-a cucerit.

Este o pastă din mai multe feluri de pește, în mare parte afumat și pe care am servit-o în coșulețe de mini tarte din aluat fraged de casă.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete cu combinații deosebite de ingrediente, de unde o puteți încerca pe cea care vă inspiră mai mult.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză.

Salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză

Salată de ciuperci cu macrou afumat

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1250 gr ciuperci din conservă
  • 450 gr macrou afumat
  • 7-8 castraveciori murați
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou, crud
  • 1 lingură muștar clasic
  • 450 ml ulei
  • sare, după gust
  • zeamă de lămâie, după gust
  • 1-2 lingurițe de apă minerală

Mod de preparare salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză

Scurgem bine ciupercile de lichid și le tocăm mărunt. Ciupercile le-am cântărit după ce le-am scurs de lichid. Dacă aveți ciuperci proaspete, folosiți-le pe acelea, pentru un gust mai delicios al salatei. Le fierbeți în apă cu sare până când sunt bine pătrunse, le scurgeți și le tocați mărunt.
Tocăm mărunt și castraveciorii murați, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini.
Curățăm macroul afumat de piele și de eventualele oase și îl tocăm mărunt. Eu am ales un file de macrou afumat și nu prea a avut oase.
Adăugăm peste ciuperci castraveciorii și macroul afumat și amestecăm bine ingredientele.

Cum preparăm maioneza

Amestecăm gălbenușul de ou cu muștarul și puțină sare.
Picurăm, treptat, uleiul, în timp ce mixăm ingredientele, folosind mixerul la treaptă medie.
Când maioneza devine stabilă și fermă, picurăm și zeamă de lămâie, după gust.
La final, picurăm și apă minerală, pentru cremozitate, dar și pentru a mai diminua gustul de ulei și ou.
Amestecăm maioneza cu restul ingredientelor, iar la final, potrivim gustul cu dulceață de ardei iuți.
Eu m-am oprit la două linguri, pentru că nu am vrut să iasă salata foarte picantă.
Am servit delicioasa salată  în formele pentru mini tarte, a căror rețetă am prezentat-o AICI.
Este pur și simplu deosebită combinația acestei salate, vă recomand s-o încercați și vă aștept cu recenzii!
Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.