Pentru că tradiția spune să se consume pește în prima zi din an, pentru a fi iuți ca peștele tot anul, am ales să prepar o delicioasă rețetă de salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză.
Pot spune că este cea mai bună salată de ciuperci de până acum. Foarte bine s-a combinat macroul afumat cu ciupercile și castraveciorii murați.
Macroul afumat a dat salatei un gust deosebit, dar și dulceața de ardei iuți pe care am adăugat-o.
Tot din categoria rețetelor de salate cu ciuperci mai găsiți pe site și rețeta de salată de ciuperci cu piept de pui și ananas. Ananasul din conservă a desăvârșit gustul combinației de ingrediente folosite.
Foarte mult ne plac astfel de salate și încerc deseori diferite combinații de ingrediente, atât pentru gusturi delicioase, cât și pentru aspect apetisant.
Una dintre aceste combinații o puteți descoperi la rețeta de pastă din pește afumat cu murături, al cărei gust ne-a cucerit.
Este o pastă din mai multe feluri de pește, în mare parte afumat și pe care am servit-o în coșulețe de mini tarte din aluat fraged de casă.
Mai găsiți pe blog astfel de rețete cu combinații deosebite de ingrediente, de unde o puteți încerca pe cea care vă inspiră mai mult.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză.
Ingrediente
- 1250 gr ciuperci din conservă
- 450 gr macrou afumat
- 7-8 castraveciori murați
- 2 linguri dulceață de ardei iuți
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș de ou, crud
- 1 lingură muștar clasic
- 450 ml ulei
- sare, după gust
- zeamă de lămâie, după gust
- 1-2 lingurițe de apă minerală