Macrou la cuptor in sos de rosii cu leurda

de Maria Udrea
6 comentarii
Macrou la cuptor in sos de rosii cu leurda

Pur si simplu delicios acest Macrou la cuptor in sos de rosii cu leurda, perfect pentru perioadele de post cu dezlegare la peste, dar nu numai!

Macroul mi se pare cel mai la indemana peste, este si gustos si in plus, nu am citit despre el diverse comentarii sau articole incat sa ma decid sa nu-l mai consumam.

De obicei prepar macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi, dar cum este sezonul leurdei, inlocuim usturoiul cu ea.

Noua ne place leurda si o includem in diferite preparate, primavara. Daca si voua va place, gasiti pe blog mai multe retete cu leurda de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de macrou la cuptor in sos de rosii cu leurda.

Ingrediente

  • 4 buc. peste Macrou
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa rosie
  • 400 gr rosii decojite, in sos de rosii
  • 1 legatura leurda
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • mamaliguta(pe care am omis sa o pozez :))))

Mod de preparare pentru reteta de macrou la cuptor in sos de rosii cu leurda

Spalam pestele si-i indepartam maruntaiele, coada si aripioarele.
Il lasam la scurs, apoi presaram peste el piper si sare.
Tocam rosiile din conservă mai marunt, si le asezonam cu condimentele, sare, daca mai este nevoie si zahar dupa gust.
Leurda o tocam marunt, inclusiv coditele pe care le trecem prin presa sau le pisam ca pe usturoi.
Curatam ceapa si o tocam solzisori.

Intr-o forma termorezistenta punem uleiul, apoi asezam pestele si dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Pentru sos, punem uleiul intr-o tigaie la foc moale, apoi adaugam ceapa pe care o calim pana se inmoaie bine.
Adaugam rosiile, foile de dafin si apa si le lasam pe foc doar pana se imprietenesc gusturile.
Scoatem tava cu pestele din cuptor(dupa cele 40 de minute), scurgem o parte din uleiul in care s-a preparat si presaram leurda peste el, apoi il acoperim cu sosul de rosii.
Lasam ulei in tava cat sa fie unsa, pentru ca mai avem si uleiul din sos, deci este suficienta grasime.
Introducem din nou tava la cuptor pentru 15 minute, cat sa-si lase leurda aroma ei, apoi dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.
Este un sos dulce picant, tare bun!
In speranta ca va place reteta mea de macrou la cuptor cu leurda, va urez spor la preparat si pofta buna!

Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-1 Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-2 Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-3 Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-4 Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-5 Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-6 Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-7 Macrou-la-cuptor-in-sos-de-rosii-cu-leurda-8

 

Rețete înrudite

6 comentarii

Angela Petric 25 March 2015 - 15:14

Apetisant!

Răspuns
Maria Udrea 25 March 2015 - 15:49

Multumesc, Angela!

Răspuns
Laura Nechita 25 March 2015 - 15:58

Ce sa spun….senzational pentru mine! Cred ca cel mai gustos si satios ramane macroul! Foarte fain facut!

Răspuns
Maria Udrea 25 March 2015 - 18:24

Multzu, Laurici! Macroul este pestele nostru favorit, poate pentru ca ne-am obisnuit cu el.

Răspuns
Anonim 3 February 2016 - 16:24

In primul rand vreau sa te felicit din toata inima pentru bunatatile postate aici, retete delicioase, am salvat o multime si ti multumesc mult:) Si mie imi place macroul si vreau sa fac aceasta reteta cat mai curand:) intrebarrea mea este daca tu ai folosit macoru congelat sau proaspat. Pupici si success pe mai departe:)
Diana

Răspuns
Maria Udrea 3 February 2016 - 17:36

Multumesc, Diana, pentru vizita si aprecieri! Ma bucur nespus cand retetele mele sunt sursa de inspiratie pentru altii!
Cat despre macrou, eu am folosit congelat. L-am lasat la dezghetat si apoi l-am preparat.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.