Am ales să pregătesc această rețetă de file de macrou în sos de roșii cu ardei, la tigaie și nu la cuptor, pentru că am niște tigăi deosebite, cu efect de piatră încinsă, care sunt în perioada de testare, în bucătăria mea.
Ne place macroul sau cel puțin noi ne-am obișnuit cu gustul lui pentru că este cel mai accesibil de pe piață. În plus, nu are oase din acelea mici care să ne dea de lucru când îl servim.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi. Este rețeta pe care o prepar eu cel mai des. Tare mult ne place combinația, mai ales servită cu mămăliguță.
Găsiți și o rețetă de păstrăv la cuptor umplut cu ierburi aromate. Este o rețetă simplă și foarte ușor de preparat.
Dar găsiți rețete și cu somon și alte specialități de pește, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de file de macrou în sos de roșii cu ardei.
Ingrediente
- 10 buc. file de macrou
- zeama de la 1 lămâie
- sare și piper
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 100 g făină
- 100 g mălai
- Pentru sos:
- 2 cepe, medii
- 3 căței de usturoi
- 450 g pastă de roșii
- 250 g gogoșari în sos de roșii
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 legătură pătrunjel verde