Este pentru prima dată când prepar această dulceață de ardei iuți cu ardei capia și gogoșari copți și deja a devenit favorita mea dintre picanterii.
Am gustat o astfel de dulceață, de la bucătărașii mei dragi, cu ocazia diverselor întâlniri, iar în sezonul acesta nu am mai ratat ocazia de a o prepara și eu.
Însă am preparat-o după gustul meu, nu după rețeta clasică, în sensul că eu am combinat ardeii iuți cu ardei capia și gogoșari, copți.
Tot picantă este și așa combinată, dar este demențială, mai ales servită cu diverse fripturi, pește, cartofi, sau inclusă în sosuri.
Rețeta clasică se prepară cu ingredientele în proporție de 1:1( adică 1 kg ardei iuți/1 kg zahăr/1 l oțet), eu m-am abătut de la aceste cantități pentru că ardeii mei copți au fost suculenți și atunci am redus lichidul.
Ingrediente
- 750 g ardei iuți
- 250 g ardei capia, copți
- 250 g gogoșari, copți
- 1 l oțet
- 1 kg zahăr
Porții: 10 borcane de 170 ml
Timp de preparare: 90 minute
Mod de preparare
Pregătire ingrediente pentru dulceață de ardei iuți cu ardei capia și gogoșari copți.
Preparare dulceață de ardei iuți cu ardei capia și gogoșari copți
O rețetă asemănătoare găsiți aici.