Cremșnit rapid cu creme în două culori

de Maria Udrea
0 comentarii
Cremșnit rapid cu creme în două culori

De obicei îmi prepar singură foile de cremșnit, dar de data aceasta, din lipsă de timp, am apelat la cele din comerț și am încropit un delicios Cremșnit rapid cu creme în două culori.

Am prezentat pe blog de curând rețeta mea de Foi pentru cremșnit, pe care o prepar cel mai des. Dar am mai multe rețete de aluat pentru foi pe care le puteți descoperi în secțiunea ”Dulciuri/Cornuri și aluaturi de casă”.

Pentru acest cremșnit am preparat o cremă clasică din gălbenușuri de ouă, lapte și amidon și am adăugat ciocolată albă și neagră.

Tare bune au ieșit cremele, pe care le-am aromat cu esențe de lămâie și rom!

Cremșnit rapid cu creme în două culori

Cremșnit rapid cu creme în două culori

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1 pachet cu foi pentru cremșnit( 3 foi)
  • Pentru creme:
  • 6 gălbenușuri de ouă
  • 2 l lapte
  • 200 g amidon
  • 200 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • zahăr pudră vanilat, pentru pudrat

Porții: 20

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare pentru Cremșnit rapid cu creme în două culori

Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase.
Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul.
Omogenizăm bine compoziția.
Punem restul de lapte la fiert, apoi adăugăm câte puțin peste compoziția de gălbenușuri cu amidon, amestecând intens.
Când se diluează bine compoziția o turnăm peste laptele de pe foc, amestecând intens pentru omogenizare.
Fierbem crema de gălbenușuri cu amidon până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu în ea.
O împărțim apoi în două părți egale.
Încorporăm rapid, în prima parte,  ciocolata neagră ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de rom.
În a doua parte încorporăm ciocolata albă ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de lămâie.
Amestecăm bine în cremele fierbinți până când ciocolatele se topesc și cremele se omogenizează.
Le acoperim cu folie alimentară, pentru a nu prinde crustă și le lăsăm să se răcească.
Întindem cremele răcite între foile de cremșnit și dăm deliciosul Cremșnit rapid cu creme în două culori la rece, acoperit și ușor presat.
Îl lăsăm câteva ore, până când foile sunt bine hidratate și se poate porționa.
Îl pudrăm cu zahăr pudră vanilat și îl servim cu mare poftă, alături de un ceai bun, o cafea, sau chiar simplu.
Cu albușurile rămase de la cremă am preparat o Prăjitură cu multă nucă și aluat fraged cu ciocolată.

Poate vă interesează și rețeta de cremșnit cu foietaj de casă și aromă intensă de cocos.

Dar găsiți mai multe rețete de cremșnit pe blog, de unde vă puteți inspira. Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.