Nici nu v-am povestit pana acum, spre rusinea mea(emoticon rusinos), despre aparatul minune pe care l-am castigat pe bucataras.ro, la concursul “Reteta anului”.
Am tot amanat sa scriu despre el, in speranta ca intr-o zi voi avea inspiratie si voi povesti frumos despre toate premiile pe care le-am castigat la concursurile la care am participat, dar din pacate zilele trec si prioritatile sunt altele si altele mereu….
Acest aparat SLOW COOKER CROCK POT, este foarte interesant si sa va spun de ce.
In primul rand, poti gati in el orice la temperaturi scazute, astfel ca alimentele se prepara incet, dar sigur, pastrandu-si aromele si nefiind necesara interventia noastra, nici pentru a amesteca in vas, nici macar pentru a opri focul.
Aparatul gateste in timp ce noi ne ocupam de alte indeletniciri, job, piata, plimbare, etc.
Venim acasa si gasim mancarea pe care am pus-o in aparat, gata preparata si pastrata calda.
Eu l-am testat prima data la acest desert de care am fost tare incantata, in primul rand ca si textura, pufos, aerat, aspectuos, dar si ca gust, bineinteles!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 8 oua
- 9 linguri zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 5 linguri faina
- 4 linguri nuca macinata
- 5 linguri nuca de cocos
- 1 lingura cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
- Pentru decor:
- 30 gr ciocolata alba, rasa
- 30 gr ciocolata amaruie, rasa
- miez de nuca taiat grosier
[/ingredients]
Portii: 8;
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste fiecare.
Rasnim zaharul sa-l transformam in pudra.
Macinam nuca, dar nu foarte fin.
Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare.
Scoatem mixerul si introducem un tel.
Adaugam galbenusurile si amestecam usor cu telul, de jos in sus, pana le incorporam pe toate in bezea.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul si le adaugam trepata in compozitie, amestecand usor sa nu se lase bezeaua.
Apoi impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.
Intr-o parte vom adauga nuca de cocos, iar in cealalta parte, nuca si cacaua.
Tapetam vasul de ceramic al CROCK POT-ului cu hartie de copt si cu o lingura incepem sa punem compozitiile in el.
Punem cate trei linguri de compozitie cu cacao, apoi peste aceasta, 3 linguri de compozitie cu nuca de cocos si tot asa pana la epuizarea celor doua compozitii.
Asezam vasul in aparat, il acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de current si setam programul LOW pentru 2 ore si 30 de minute.
Nu l-am lasat chiar pana la finalizarea timpului, am oprit aparatul dupa 2 ore si 10 minute, dar timpul se seteaza din 30 in 30 de minute.
Dupa ce am oprit aparatul, am scos vasul ceramic din aparat si am mai lasat prajitura 10 minute in vas sa se raceasca usor, apoi am transferat-o pe un platou si am ornat-o cu ciocolata rasa si miez de nuca.
Mi-a placut tare mult textura prajiturii, a iesit compacta si foarte pufoasa.
Imi place la acest aparat ca are capac din sticla si putem urmari preparatul indeaproape.
NOTA:
Capacul vasului nu trebuie ridicat, decat in ultimele 15 minute de preparare, pentru a nu risca sa se lase prajitura.
Bicarbonatul adaugat la prajitura i-a conferit acesteia o textura mai densa si in acelasi timp destul de afanata.
[/preparare]