136
Cu dor de copilariei si deserturile din cofetariile de atunci, am pregatit aceasta reteta de savarine din aluat dospit.
De cand am vazut reteta Claudiei de savarine din aluat dospit, mi-a ramas gandul la ele.
Sunt preferatele sotului si ale unuia din baietii mei.
Azi le-am executat si eu, ca de mult timp le promit ca le fac.
Multumesc Dia, pentru ca mi-ai atras atentia cu reteta ta si asa le-am satisfacut si eu poftele baietilor mei! 🙂
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 oua
- 1 lingura zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 gr faina
- 150 ml lapte
- 30 ml ulei
- 1 varf cutit sare
- 1 plic drojdie uscata(7 gr)
- Pentru sirop:
- 400 ml apa
- 75 gr zahar
- 2 lingurite esenta de rom
- Pentru umplut:
- 250 gr frisca lichida
- Pentru ornat:
- 300 gr dulceata de trandafiri
Mod de preparare
Pregătim compozitia pentru Savarine din aluat dospit
Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata.
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.
Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare.
Va rezulta un aluat moale, pe care il lasam 20-30 de minute la dospit.
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.
Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare.
Va rezulta un aluat moale, pe care il lasam 20-30 de minute la dospit.
Ungem cu putin ulei de masline sau unt, formele de savarine, daca avem, daca nu, folosim forme de briose ca in cazul meu.
Punem cu lingura din aluat in forme, cat sa le umplem 3/4, apoi mai lasam aluatul la crescut 15 minute si in forme, dupa care coacem savarinele la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Pregatim siropul
Pentru sirop, punem apa cu zaharul pe foc, pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam esenta.
Lasam siropul sa se raceasca definitiv, apoi vom scufunda in el, pe rand, savarinele racite bine.
Le vom tine in sirop cam 30 de secunde, pentru a se insiropa bine.
Lasam siropul sa se raceasca definitiv, apoi vom scufunda in el, pe rand, savarinele racite bine.
Le vom tine in sirop cam 30 de secunde, pentru a se insiropa bine.
Asamblare Savarine din aluat dospit
Taiem un capacel de la savarine, din partea de jos si cu ajutorul unui posh, formam rotocoale de frisca, bine mixata, apoi acoperim cu capacelul decupat.
Peste capacel intindem dulceata de trandafiri si dam savarinele la rece pentru 20-30 de minute.
Sun foarte bune aceste savarine din aluat dospit, reci, de la frigider.
Sun foarte bune aceste savarine din aluat dospit, reci, de la frigider.
Spor si pofta buna!
12 comentarii
Ce frumoase ti-au iesit.Bravo!!!
Multumesc, Dia si pentru inspiratie si pentru apreciere! Pupici!
Mi-ai facut pofta cu minunatiile astea, brava! Iubesc savarinele <3
Eu nu prea ma dau in vant dupa ele, dar le plac baietilor mei. <3
Am si eu niste intrebari legate de frumuselele astea:
1. ingrasa?
2. sunt de post?
3. putem servi?
:)))) Va pupacim!
Muah, Laura!
Deci:
1. daaa, ingrasa, dar poti manca doar un sfert de savarina si e ok :))))
2. ce e ala post? :))
3. puteti servi toti patru cate un sfert de savarina
Ce frumusele is! <3
Ce frumusele is! <3
Pup, Alina! Sunt mai mititele ca n-am forme de savarine 🙂
yammy, ce bunatati , direct la salvate. Am un folder pe Desktop pe care l-am numit Merisor si acolo duc toate retetele tale care imi plac mult de tot. Te pup.
Te pup, Zaira! Ma bucur ca iti plac retetele mele!
In sfarsit un loc unde ti se aduce ce ceri…WWW.EM80.ORG