Citeam zilele trecute cât de multe beneficii are consumul de pepene rosu, cum ar fi rolul său în combaterea diferitelor forme de cancer, având un aport crescut de antioxidanti, dar și un complex de vitamine, necesar organismului.
Iar conținutul său de apă, în concentrație de peste 92%, are proprietăți diuretice și merge de minune în curele de detoxifiere.
Știu, mulți or să întrebe: „de ce sa-l transform în smoothie, când pot să-l consum ca atare?”.
Iar eu răspund: pentru că i-am îmbogățit gustul cu niște frunze de mentă, dar și pentru că a savura un smoothie, în fața pc-ului, sau la o terasă, este total diferit de a mânca o felie de pepene, în aceeași conjunctură, e mai relaxant, mai reconfortant. 🙂
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 750 g miez de pepene roșu
- 7-8 frunze proaspete de mentă
[/ingredients]
Porții: 3
Timp de preparare: 10 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]