Am știut din start ca ca fi pe gustul nostru această Salată de vinete cu dovlecei si o tot repet, mai ales vara, in plin sezon al vinetelor si dovleceilor.
O astfel de saltă am văzut prima data pe site-ul meu de suflet bucataraș.ro.
Nu mai știu cine a postat-o pentru prima dată, pentru că mulți bucătărași au preparat-o ulterior, dar știu că m-a încântat combinația și abia acum am încercat-o și eu.
Bineînțeles că eu i-am potrivit gustul după preferințele noastre.
Am adăugat și vreo 3 căței de usturoi, că se asortează de minune în această combinație.
Eu mai pun, uneori, câte un cățel de usturoi și în salata de vinete clasică, îl adaug în maioneză, pisat bine cu sare.
Cert este că a ieșit foarte bună, chiar dacă am făcut-o de post. Are un gust ceva mai soft decât salata clasică de vinete și este mult mai ușoară pentru organism.
Ingrediente
- 1 vânătă medie
- 1 dovlecel cam de aceeași mărime cu vânăta
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă medie
- sare
- 2 linguri de ulei
- apă pentru fiert dovlecelul
Porții: 16
Timp de preparare: 30 minute
Mod de preparare pentru rețeta de salată de vinete cu dovlecei