Smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit

de Maria Udrea
0 comentarii
Smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit

Pentru diminețile în care ne dorim câte o cură de detoxifiere, un smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit este chiar bine venit.

Se prepară rapid, având un blender bun la îndemână și, bineînțeles, ingredientele.

Eu, de când a poposit la mine în bucătărie  mult apreciatul Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, îmi prepar aproape în fiecare dimineață câte o delicioasă și sănătoasă băutură.

Este ideal un astfel de blender cu care poți prepara fie băuturi fresh, fie piureuri și paste, înghețate și creme.

Mai multe despre acesta puteți afla acccesând linkul de mai sus, sau intrând pe magazinul online Una Doua, de unde l-am procurat eu.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 400 g baby spanac
  • 1 grapefruit roșu, mare
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 3-4 frunze de mentă, pentru aromă

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Despre ingredientele pentru Smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit

Frunzele de spanac conţin renumitele vitamine: B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K.
Dar conțin și caroten, protide, lipide, glucide, fier și magneziu.
În consecință sunt nutritive și remineralizante și au efecte depurative, antioxidante, anticancerigene, etc.
Frunzele de pătrunjel verde conțin betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și vitamina C, dar si multe alte substante nutritive esentiale.
Sunt hidratante, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatesc capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive a majoritatii organelor.
Consumate regulat pot preveni diverse afecțiuni cum ar fi: astenia, anemia, tulburări circulatorii, etc.
Au un rol esențial și în eliminarea toxinelor din organism.
Grapefruitul conține apă în proporție de 90% și vitaminele: A, B1, B2, B5, vitamina C, calciu, fier, fosfor și potasiu.
Dintre beneficiile consumului de grapefruit voi enumera două, cele mai importante pe care eu le-am luat în considerare preparând acest smoothie:
  1. ajută la arderea grăsimilor din organism
  2. previne apariția pietrelor la rinichi.
Dacă spanacul consumat în stare crudă favorizează apariția pietrelor la rinichi, combinat cu grapefruit, scădem, sau poate chiar înlăturăm acest risc.

Preparare Smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit

Clătim bine frunzele de spanac, pe cele de mentă și pe cele de pătrunjel, le scurgem și le punem în recipientul blenderului.
Curățăm grapefruitul, mai ales de partea albă care este amăruie.
Dar mai lăsăm și din peliculele subțiri care acoperă feliile fructului, că au și acestea diverse proprietăți curative.
Punem feliile de grapefruit în recipientul blenderului, peste spanac și pătrunjel.
Pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, mărind-o treptat, până când ingredientele noastre sunt transformate într-un smoothie omogen.
Îl servim imediat, pentru a nu oxida și a-și pierde din beneficii.
Garantez că un pahar dintr-un astfel de smoothie verde îți asigură un tranzit intestinal perfect pentru întreaga zi.
Puteți să-l îndulciți cu o linguriță de miere, deoarece este ușor amărui și acrișor de la grapefruit.
Eu îl prefer neîndulcit, îmi place gustul lui natural.
Smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruitSmoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruitSmoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit

[/preparare]

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.