Pentru că mai aveam niște caramel condensat cu cacao și niște pișcoturi duo, m-am gândit să prepar această minunată Prăjitură cu pișcoturi în blat și caramel cu cacao!
Chiar a ieșit o prăjitură delicioasă, mai ales că am adăugat și multă nucă, așa cum îi stă bine unei prăjituri!
O prăjitură asemănătoare este și „Prăjitura cu pișcoturi încorporate în blat de cacao”.
Dar foarte bună și aspectuoasă este și cea pișcoturi în cremă „Prăjitura Armonia gustului”.
Vi le recomand cu mare drag și toată încrederea, pe toate trei!
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 ouă + 4 albușuri
- 150 g zahăr
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 125 g făină
- 2 lingurițe esență de portocale
- 400 g pișcoturi bicolore
- 200 g nucă
- Pentru sirop:
- 500 ml apă
- 100 g zahăr
- 38 ml esență de portocale
- Pentru cremă:
- 4 gălbenușuri
- 500 ml lapte
- 50 g zahăr
- 50 g amidon
- 1 praf de sare
- 370 g caramel condensat cu cacao
- 250 g mascarpone
- fulgi de ciocolată pentru decor
Timp de preparare: 60 minute
Porții: 24
Dimensiuni tavă: 28/40 cm
Mod de preparare pentru prăjitură cu pișcoturi în blat și caramel cu cacao
Începem cu pregătirea compoziției pentru blatul prăjiturii. Dar mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetăm tava cu hârtie de copt. Folosim o tavă cu dimensiunile de 28/40 cm.
Cum preparăm blatul
Preparăm siropul
Preparăm cremă pentru prăjitură cu pișcoturi în blat și caramel cu cacao
Frecăm gălbenușurile mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul pudră, până devin spumoase.
Le diluăm cu puțin lapte rece, adăugăm amidonul, apoi restul de lapte și omogenizăm compoziția.
Fierbem crema de gălbenușuri cu amidon până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu în ea.
O acoperim cu folie și o dăm la rece.
Când este bine răcită, o mixăm și încorporăm în ea caramelul condensat cu cacao și mascarponele.
Dăm crema la rece până când și blatul este răcit și însiropat.
Porționăm blatul deja însiropat și cu ajutorul unui posh cu dui, creăm alveole din crema cu caramel condensat, deasupra fiecărei porții de prăjitură.