Cartofi evantai cu unt aromatizat

de Maria Udrea
0 comentarii
Cartofi evantai cu unt aromatizat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat au avut mare succes serviți calzi, alături de o friptură bună!

Pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza multor garnituri, asezonându-se cu diverse sosuri, pe bază de iaurt, brânzeturi, roșii, etc.

cartofi-evantai-condimentati-9

Ingrediente

  • 6 cartofi noi, medii
  • 75-100 g unt
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare roz de Himalaya
  • piper
  • cimbru
  • frunze proaspete de busuioc
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 5-6 căței de usturoi
  • mozzarella
  • 1 lingură mălai
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar verde

Porții: 6;

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregatim mai intai untul aromatizat

Punem untul la topit, în uleiul de măsline.
Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine.
Adăugăm și un praf de sare și lăsăm untul pe foc, să se aromatizeze, 4-5 minute.

Preparare cartofi evantai cu unt aromatizat

Spălăm bine cartofii cu buretele de bucătărie, cu partea abrazivă, fără a-i decoji.
Îi așezăm apoi între doua furculițe și îi feliem subțire, exact cât ne permit furculițele, păstrându-le baza nestrăpunsă de cuțit.
Realizăm astfel acel evantai aspectuos, dar și util coacerii cartofilor.
Așezăm cartofii evantai într-o formă de copt, sau într-o tavă.
Luăm cu o linguriță din untul aromatizat și picurăm printre feliile de cartofi.
Turnăm apoi restul de unt peste cartofi, mai presăram puțină sare și puțin mălai, strecurăm printre felii și câteva frunze proaspete de busuioc, pentru un plus de aromă și prospețime, eventual mai adăugăm și puțin unt, dacă nu este suficient în tavă și dăm cartofii la cuptor, la 190 de grade pentru aproximativ o oră.
Pe la jumătatea timpului, scoatem tava din cuptor și mai picurăm peste cartofi unt din tavă, pentru a nu se usca în timpul tratamentului termic.
Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, aruncăm o mână de mozzarella rasă, peste cartofi.
Servim acești cartofi evantai, cu unt aromatizat, presărați cu verdeață, alături de o friptură, sau după cum am mai spus, cu diverse sosuri.
Sunt delicioși în orice combinație.
Să vă fie de folos!
Cartofi evantai cu unt aromatizat

Cartofi evantai cu unt aromatizat

Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.