Salată de ciuperci cu piept de pui și maioneză

de Maria Udrea
84479 vizualizări
Salată de ciuperci cu piept de pui și maioneză

Această salată de ciuperci cu piept de pui și maioneză, este una dintre salatele mele preferate, pe care o prepar la câte o zi festivă, sau chiar în week-end, când ne strângem cu toții pe lângă casă. Este simplă și foarte gustoasă, se prepară rapid și nu necesită ingrediente multe.

O altă rețetă de salată cu maioneză, care ne mai place în mod deosebit, este rețeta de salata de fasole verde cu ardei copt.

Iar la Papa bun am găsit o rețetă interesantă de Salată de vinete cu ardei și ciuperci.

Ingrediente

  • 600 g piept de pui dezosat
  • 725 g ciuperci conservate
  • 3 ardei copți(1 gogoșar și 2 capia)
  • 3-4 castraveciori acri
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 1 legătură mărar
  • maioneză din:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură muștar clasic
  • zeama de la o lămâie sau lime
  • 350-400 ml ulei
  • sare după gust

 

Porții: 20;

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare pentru Salată de ciuperci cu piept de pui și maioneză

Mai întâi porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și îl punem  la fiert, in apă cu sare.
Înlăturăm spuma care se formează și il lăsăm să fiarbă până se pătrunde bine, adăugând în supă o foaie de dafin și piper.
Apoi îl scurgem, îl lăsăm să se răcească și îl tocăm mărunt.
Surgem și ciupercile și le tocăm mărunt, apoi le adăugăm peste pieptul de pui.
În același fel tocăm și ardeii copți și castraveciorii, îi scurgem ușor și îi amestecăm cu celelalte ingrediente.
Tocăm mărarul fin și îl adăugăm peste restul ingredientelor, apoi preparăm maioneza, de fapt o putem prepara și în timp ce fierbe pieptul de pui și o lăsăm la frigider până când sunt tocate toate ingredientele.

Preparăm maioneza și asamblăm salata

În vasul mixerului, sau într-un bol adânc, punem gălbenușul de ou, muștarul, un praf de sare și puțină zeamă de lămâie, le amestecăm bine, apoi le mixam picurând treptat uleiul.
Mai adăugăm pe parcurs și sare și zeamă de lămâie până obținem gustul dorit.
Dacă maioneza iese ușor groasă, o diluăm cu o linguriță de apă minerală, devenind astfel și cremoasă.
Amestecăm apoi maioneza cu restul ingredientelor și gata-i salata noastră.
Eu am folosit pentru această salată din piept de pui cu ciuperci și maioneză, zeamă de lime, îmi place mai mult gustul acesteia.
Sper să vă inspire rețeta mea și să o încercați cu încredere!
[/preparare]
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: