Pentru gustări simple, dar delicioase și consistente, am preparat o rețetă de salată de cartofi cu smântână și usturoi. Tare mult au adorat-o ai mei și a trebuit s-o repet a doua zi.
Ne plac mult salatele pe bază de cartofi și obișnuiesc să le prepar, în general, în weekend, când stăm cu toții acasă și deschidem frigiderul mai des. Îmi place să mă joc cu combinațiile de ingrediente. Chiar dacă repet câte o rețetă de salată, mai aduc în plus 1-2 ingrediente sau mai scot unele și adaug altele.
Una dintre cele mai îndrăgite rețete de salată de pe blog( în afară de cea de boeuf) este rețeta de salată de cartofi cu ton file și ceapă roșie marinată. Tonul file este preferatul nostru când ne gândim să pregătim un aperitiv, sau o gustare cu pește. Se combină perfect cu o varietate de ingrediente.
Iar una dintre rețetele cu maioneză, simplă și gustoasă este rețeta de salată de cartofi cu murături în sos de muștar. Este gustoasă, dulce-acrișoară și foarte consistentă. Se poate prepara în varianta de post cu maioneză de muștar. Iar în varianta de frupt(dulce) cu maioneză clasică.
Ce ingrediente conține rețeta de salată de cartofi cu smântână și usturoi
Pentru salata din rețeta de azi, pe lângă ingredientele menționate în titlu, mai adăugăm și ouă fierte, brânză sărată, dar și cozi de ceapă verde și mărar.
Sosul de smântână cu usturoi este absolut delicios și fresh. Salata este gustoasă și răcoritoare, după ce va sta cel puțin 30 de minute la frigider.
Dacă nu doriți să o preparați cu smântână, puteți folosi iaurt grecesc. Este absolut delicioasă și cu iaurt. Eu am avut o smântână foarte bună și i-am testat rapid gustul și în această salată.
Dacă și voi adorați salatele pe bază de cartofi, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete. Sunt și rețete foarte simple, și mai complexe, și din categoria celor de post, dar și din cele clasice.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de salată de cartofi cu smântână și usturoi.
INGREDIENTE
- 500 gr cartofi albi
- 2 ouă fierte tari
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de mărar verde
- 2-3 linguri de smântână
- 5 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 50 gr brânză telemea
- sare și piper după gust.
MOD DE PREPARARE
Mai întâi fierbem cartofii cu coajă cu tot, după ce îi spălăm bine. Îi fierbem în apă cât să fie bine acoperiți, până când se pătrund ușor la testul cu furculița. Apoi îi trecem prin apă rece pentru a opri procesul termic și a-i putea descoji. După curățare îi tocăm în cuburi și îi punem într-un bol.
Între timp, fierbem și ouăle timp de 8 minute după primul clocot. Le scoatem din apa în care au fiert și le lăsăm în apă rece. Le crăpăm ușor pentru a se curăța mai bine. După curățare le tăiem în sferturi.
În timp ce cartofii și ouăle fierb, tocăm și ceapa verde în rondele, iar mărarul îl tocăm fin.
Pentru sosul de smântână curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar cu puțină sare granulată. Adăugăm uleiul și îl amestecăm ca pentru mujdei. Apoi adăugăm smântâna și potrivim gustul sosului cu sare și piper.
Pentru a definitiva delicioasa salată de cartofi cu smântână și usturoi, peste cartofii din bol adăugăm sosul de smântână, ceapa verde și mărarul verde și omogenizăm amestecul de ingrediente.
Răzuim brânză telemea pe deasupra, așezăm sferturile de ouă din loc în loc și gata-i salata. Brânza o putem adăuga fiecare în porția sa, după gust.
După cum am menționat mai sus, salata este absolut delicioasă după ce va sta un timp la rece, acoperită.
Opțional, dacă vă place salata cu gust acrișor, puteți adăuga și puțin suc de lămâie proaspăt stors, în sosul de smântână cu usturoi.
Să vă fie de folos!