Panzanella. Salată italiană de roșii cu pâine

de Maria Udrea
0 comentarii
Bol de sticlă cu salata Panzanella, alături de oliviere cu oțet și ulei, recipiente cu sare și piper, roșii, măsline, crutoane și frunze de busuioc

Panzanella este o delicioasă și consistentă salată italiană de roșii cu pâine pe care o poți servi la orice masă din zi. Nici nu mai simți nevoia de altceva la masă, atât este de sățioasă.

Noi adorăm astfel de salate cu combinații inedite de ingrediente. Asemănătoare acesteia mai găsiți pe blog rețeta de salată de legume cu mozzarella și bacon crocant. Aici am adăugat și niște grisine crocante pe care am înfășurat felii subțiri de bacon și le-am dat la cuptor. O nebunie a ieșit!

Iar o altă rețetă de salată care ne place mult este rețeta de salată de legume cu mini mozzarella și ouă fierte. Și aceasta este tot o salată gustoasă și consistentă ce poate ține loc de orice masă.

Iar pentru pauza de masă de la serviciu, prepar deseori câte o rețetă de salată de legume la borcan. Pun acolo de toate pentru gust și pentru sățietate.

Ce conține rețeta de salată italiană de roșii cu pâine – Panzanella

Pe lângă roșiile de grădină și crutoanele de pâine aromate, salata de față mai conține și ceapă roșie, măsline, mozzarella și frunze de busuioc. Ca și dressing se adaugă ulei de măsline, oțet și oregano uscat. Nu lipsește nici sarea sau piperul.

Bol de sticlă cu salata Panzanella, alături de oliviere cu oțet și ulei, recipiente cu sare și piper, roșii, măsline, crutoane și frunze de busuioc

Crutoanele le aromatizăm după propriul gust. Mie îmi place să le presar cu cât mai multe condimente.

Vedeți aici și o rețetă de crutoane aromate, pe care o prepar deseori.

Dacă și vouă vă plac salatele bogate în ingrediente precum salata de azi, vă invit pe blog să descoperiți mai multe rețete.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de salată italiană de roșii cu pâine – Panzanella.

Bol de sticlă cu salata Panzanella, alături de oliviere cu oțet și ulei, recipiente cu sare și piper, roșii, măsline, crutoane și frunze de busuioc

Panzanella. Salată italiană de roșii cu pâine

Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 13 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru salată:
  • 600 gr roșii de grădină
  • 1 ceapă roșie
  • 100 gr măsline negre și verzi
  • 150 gr mini mozzarella
  • frunze de busuioc
  • oțet de vin roșu
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • Pentru crutoane:
  • 1/2  pâine mai veche
  • ulei de măsline
  • usturoi granulat
  • pudră de ghimbir
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • chimen măcinat
  • boia de ardei afumată

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea crutoanelor care necesită mai mult timp.

Tăiem pâinea în felii de 1 cm grosime, apoi feliile le tăiem în cuburi. Le punem într-o tavă de cuptor și le stropim cu ulei de măsline. Apoi presărăm peste ele toate condimentele enumerate în listă. Nu avem cantități fixe pentru condimente, punem din ochi și după gust. Aici poate pune fiecare ce condimente dorește.

Dăm tava cu crutoane la cuptor pentru 12-15 minute la 200 de grade Celsius.

După ce avem crutoanele pregătite, putem prepara salata Panzanella.

Spălăm roșiile și le feliem în sferturi sau în jumătăți. Le adăugăm într-o salatieră. Curățăm ceapa roșie și o tocăm rondele. Le adăugăm peste roșii.

Ingrediente pentru salata italiană de roșii cu pâine

Stropim aceste ingrediente cu ulei de măsline și cu oțet de vin și presărăm sare și oregano uscat. Clătim măslinele și le adăugăm și pe acestea în salatieră. Adăugăm și crutoanele aromate și amestecăm bine toate ingredientele.

Apoi adăugăm biluțele de mini mozzarella și garnisim salata Panzanella cu frunze de busuioc.

Ingrediente pentru salata italiană de roșii cu pâineBol de sticlă cu salata Panzanella, alături de oliviere cu oțet și ulei, recipiente cu sare și piper, roșii, măsline, crutoane și frunze de busuioc

Lăsăm puțin să se înmoaie crutoanele cu sucul de la roșii și dressingul de oțet cu ulei, apoi putem savura salata cu mare poftă.

Bol de sticlă cu salata Panzanella, alături de oliviere cu oțet și ulei, recipiente cu sare și piper, roșii, măsline, crutoane și frunze de busuioc

Spor și poftă bună!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.