Pentru că ne plac mult salatele de cartofi cu diferite combinații de ingrediente, de data aceasta am preparat o rețetă de salată de cartofi cu ridichi și ceapă verde. Este foarte gustoasă și consistentă, mai ales asezonată cu puțină maioneză amestecată cu iaurt.
Noi adorăm salatele cu maioneză, chiar dacă nu sunt ele prea sănătoase. De obicei, în fiecare weekend preparăm câte una, fie de cartofi, de vinete, sau de crudități.
Una dintre cele mai apreciate astfel de salate la noi în familie o puteți vedea accesând rețeta de salată de cartofi cu ton file și ceapă roșie. Tonul file este preferatul nostru când ne gândim să pregătim un aperitiv, sau o gustare cu pește.
Iar dintre rețetele de salate de crudități, cea mai adorată este rețeta de salată de varză cu morcovi, țelină și maioneză. Pe aceasta o preparăm adesea și pentru un platou festiv. Iar când nu dispun de varză roșie, folosesc sfeclă roșie.
Vedeți aici și o rețetă de salată de crudități cu brânză și rucola. Este o salată în straturi colorate și foarte gustoase.
Cum preparăm rețeta de salată de cartofi cu ridichi și ceapă verde
Ca pentru oricare altă rețetă de salată de cartofi, aceștia se fierb în coajă până când sunt bine pătrunși. Ridichile roșii și ceapa verde le tocăm în rondele și le amestecăm cu cartofii fierți. Pe aceștia îi putem toca fie în rondele, fie în cuburi.
Maioneza o amestecăm cu puțin iaurt bine scurs, pentru un gust mai ușor. Este o salată simplă perfectă pentru sezonul cepei verzi și al ridichilor roșii de grădină. Ceapa verde poate fi înlocuită și cu ceapă roșie, uscată. Aceasta se combină perfect în salatele de cartofi, mai ales marinată în oțet.
Vedeți aici și o rețetă de ceapă roșie marinată în oțet, la borcane.
Și dacă mai doriți astfel de rețete de salate, găsiți pe blog o întreagă colecție în secțiunea ”Salate”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de cartofi cu ridichi și ceapă verde.
INGREDIENTE
- 1 kg de cartofi albi
- apă pentru fiert
- 250 gr ridichi roșii
- 1 legătură de ceapă verde
- 4-5 ouă fierte
- 3 linguri de maioneză clasică
- 3 linguri de iaurt bine scurs
- sare și piper, după gust
- câteva măsline fără sâmburi pentru decor
- opțional, mărar verde
MOD DE PREPARARE
Mai întâi fierbem cartofii bine spălați și nedecojiți. Îi punem în apă rece cât să se acopere bine și îi fierbem până când se pătrund ușor la testul cu furculița. După fierbere, îi trecem prin apă rece pentru a-i putea curăța.
Odată curățați îi tocăm în cuburi sau în felii rotunde.
Ridichile le curățăm de capete, le spălăm bine și le tăiem în rondele. Tot în rondele tăiem și frunzele de ceapă verde, după ce le spălăm bine.
Ouăle le fierbem tari, le decojim și le tăiem în sferturi. Maioneza o amestecăm cu iaurtul după ce acesta este scurs bine și devine cremos.
Amestecăm toate aceste ingrediente într-un bol încăpător.
Apoi punem delicioasa salată de cartofi cu ridichi și ceapă verde la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Oricărui amestec de ingrediente îi este necesar un timp de odihnă pentru a se întrepătrunde gusturile și aromele.
Putem adăuga, dacă ne place și puțin mărar verde tocat mărunt.
Cantitățile ingredientelor unei astfel de salate și le poate doza fiecare după propriul gust.