Printre rețetele de salate pe care le prepar în sezonul rece se numără și rețeta de salată de țelină cu hrean și morcovi. Este o salată gustoasă și hrănitoare și se prepară simplu și rapid.
Țelina face echipă bună cu hreanul în astfel de salate. Proporțiile ingredientelor sunt combinate după gustul fiecăruia, însă nu trebuie să exagerăm cu cantitatea de hrean. Iar morcovii adăugați echilibrează gustul picant al hreanului.
Există mai multe combinații de ingrediente pentru o astfel de salată. În unele rețete se adaugă și mere răzuite sau merele înlocuiesc morcovii. Ca și dressing găsim varianta de maioneză, pe cea de iaurt sau, ca în cazul meu, o cremă de brânză.
Mai găsiți pe blog o variantă a rețetei, cu mere. În această variantă am adăugat și mere, și morcovi, dar nu am adăugat hrean. Merele sunt ușor acrișoare pentru a echilibra gustul dulce.
O altă rețetă de salată pe care o adorăm de pe blog este cea de salată de pui cu țelină și maioneză. Este mai consistentă și mai sățioasă datorită pieptului de pui adăugat.
Ce ingrediente folosim pentru rețeta de salată de țelină cu hrean și morcovi
Pe lângă țelină, hrean și morcovi mai adăugăm în salată mărar verde și un dressing pe bază de brânză cu unt. Ca și condimente am optat doar pentru piper. Iar ca dressing am optat pentru o cremă de brânză cu unt.
Pentru o astfel de salată cantitățile ingredientelor se pot adapta după gustul fiecăruia. Puteți adăuga mai mulți morcovi și mai mult sau mai puțin hrean. Țelina are gust neutru, ușor acid, iar în amestec cu hrean răzuit obținem un gust ușor picant. Acesta este echilibrat de gustul dulce al morcovilor.
Adăugăm și puțin suc de lămâie pentru a împiedica oxidarea ingredientelor. Este o salată chiar potrivită gusturilor noastre. Ne place să o servim cu pâine prăjită.
Mai găsiți pe blog astfel de rețete în secțiunea ”Salate”, dar și în secțiunea ”Aperitive”.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de țelină cu hrean și morcovi.
INGREDIENTE
- 1 rădăcină de țelină
- 2 linguri hrean răzuit
- 2 morcovi
- 250 g brânză proaspătă, de vaci
- 50 g unt moale
- 1 legătură de mărar verde
- sare și piper după gust
- suc de lămâie după gust.
MOD DE PREPARARE
Curățăm țelina, hreanul și morcovii, le clătim cu apă rece și le dăm pe răzătoarea mare. Eu am folosit robotul pentru a-mi ușura munca și a scurta timpul de preparare. Stropim legumele răzuite cu suc de lămâie pentru a nu oxida.
Clătim mărarul verde, îl scurgem bine și îl tocăm mărunt. Îl adăugăm peste legumele răzuite.
Amestecăm brânza de vaci cu untul moale și asezonăm compoziția cu sare și piper după gust. Dacă brânza nu este cremoasă, o putem trece prin sită sau adăugăm o lingură de smântână.
Amestecăm crema de brânză cu celelalte ingrediente și delicioasa salată de țelină cu hrean și morcovi este gata.
Indicat este să o lăsăm cel puțin 30 de minute la rece, acoperită, pentru a se întrepătrunde bine toate gusturile și aromele.
Apoi ne putem bucura de gustul ei servind-o pe felii de pâine prăjită, în cupe de ardei sau roșii, sau după preferințele fiecăruia.
Să vă fie de folos!