Salată de conopidă cu maioneză și usturoi

de Maria Udrea
0 comentarii
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi în bol de sticlă și pe felie de pâine, așezate pe un tocător de lemn, alături de un ștergar cu furculiță și cuțit, o legătură cu usturoi, buchețele de conopidă și mărar verde

Această salată de conopidă cu maioneză și usturoi, este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, perfectă ca aperitiv sau garnitură. Textura crocantă a conopidei se îmbină minunat cu cremozitatea maionezei și aroma intensă a usturoiului.

Ne place mult conopida și o prepar în diferite moduri: fiartă, coaptă, trasă la tigaie sau prăjită. Cel mai des prepar rețeta de conopidă pane care este preferata tuturor. O prepar și în varianta de post, în zilele sau perioadele aferente.

Mai prepar conopida și sub formă de budincă, combinată cu diferite legume și condimente.

Vedeți aici o rețetă de budincă de conopidă cu brânză sărată, simplă și foarte gustoasă. Această budincă este delicioasă ușor caldă, dar și rece. Merge foarte bine și pentru pauza de masă de la serviciu.

Iar una dintre rețetele cu conopidă preferate de familie este rețeta de supă cremă de conopidă, servită cu crutoane aromate.

Impresii despre rețeta de salată de conopidă cu maioneză și usturoi

Această salată de conopidă cucerește prin simplitatea ingredientelor și combinația de texturi. Conopida aduce o notă dulce și o textură crocantă, care se completează perfect cu sosul de maioneză cremos și catifelat. Usturoiul adaugă un gust intens și ușor picant, care se simte plăcut în fiecare mușcătură. Sucul de lămâie aduce o notă de prospețime și taie din greutatea maionezei. Iar muștarul adăugat în maioneză, contribuie cu o aromă subtil picantă și un plus de complexitate.

Această salată este o alegere excelentă pentru iubitorii de preparate simple și aromate, ușor de făcut, dar pline de savoare.

Dacă și voi adorați rețetele cu conopidă puteți descoperi pe blog mai multe rețete tastând cuvântul ”conopidă” în caseta de căutare.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de conopidă cu maioneză și usturoi.

Salată de conopidă cu maioneză și usturoi în bol de sticlă și pe felie de pâine, așezate pe un tocător de lemn, alături de un ștergar cu furculiță și cuțit, o legătură cu usturoi, buchețele de conopidă și mărar verde

Salată de conopidă cu maioneză și usturoi

Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea conopidei:
  • 500 g conopidă curățată
  • 1500 ml apă + 1 linguriță de sare.
  • Pentru maioneza cu usturoi:
  • 2 căței de usturoi
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de apă minerală
  • sare și piper, după gust.
  • Pentru decor:
  • mărar verde.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi vom pune o oală cu apă la fiert.

Între timp, desfacem conopida în buchețele, le clătim bine cu apă rece și le lăsăm la scurs.

Când apa începe să fiarbă adăugăm o linguriță de sare și amestecăm bine până la dizolvarea acesteia. Așteptăm să atingă apa punctul de fierbere și scufundăm buchețelele de conopidă în ea. Lăsăm conopida să fiarbă până când furculița intră ușor în ea. O scurgem de apa fierbinte, o trecem prin jet de apă rece și o lăsăm într-o sită să se scurgă bine și să se răcească complet.

Între timp, preparăm maioneza.

Amestecăm într-un bol gălbenușul de ou cu muștarul și puțină sare. Picurăm treptat uleiul, amestecând energic cu mixerul până când maioneza capătă cremozitatea necesară. Adăugăm pe parcurs și sucul de lămâie, și usturoiul trecut prin presă sau pisat în mojar. Iar la final adăugăm apa minerală și potrivim gustul cu sare și piper. Apa minerală are rolul de a dilua ușor gustul de ulei, dar și de a oferi volum maionezei.

Pentru a prepara delicioasa salată de conopidă cu maioneză și usturoi vom toca mărunt buchețelele de conopidă bine scurse. Le amestecăm cu maioneza cu usturoi și adăugăm mărarul verde tocat mărunt. Noi adorăm mărarul în astfel de salate, dar acesta se poate înlocui cu pătrunjel.

Omogenizăm bine salata și o punem la rece pentru 30 de minute. Astfel vor avea timp aromele ingredientelor să se întrepătrundă, iar gustul salatei va fi delicios. O servim pe felii de pâine prăjite sau în cupe de ardei.

Să vă fie de folos!

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.