Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde

de Maria Udrea
13296 vizualizări
Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde

Sunt tare bune aceste Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde, mai ales calde, servite cu un pahar de iaurt!

Merg și reci, servite cu legume proaspete, sau diverse salate, merg și simple că sunt consistente și gustoase.

Eu am copt o parte din ele la tigaie și o parte la panini maker.

În ambele situații s-au copt bine, diferența între ele este că sunt mai subțiri cele coapte la panini maker.

Le-am testat și cu brânză și ceapă verde incluse în aluat și cu ele la mijlocul aluatului, ca plăcintele.

Însă le recomand cu brânza în aluat, sunt și mai ușor de preparat, dar și mai compacte și mai bune.

Deosebită și de mare efect este și această rețetă:  Paratha sau pâine plată foietată preparată la tigaie!

Mai găsiți pe blog și rețeta clasică de Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, sau rețeta de Turte din aluat de pâine la Panini Maker Breville.

Turte la tigaie cu brânză și ceapă verdeTurte la tigaie cu brânză și ceapă verde

Ingrediente

  • 200 g brânză de burduf
  • 250 g  brânză proaspătă, de vaci
  • 3 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 650 g făină + extra pentru înfăinat
  • 250 ml apă
  • 1/2 linguriță sare
  • 5 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță de zahăr

 

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde

Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile.
Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul.
Încălzim apa și turnăm puțină peste drojdie amestecând-o cu zahărul și puțină făină.
O lăsăm 6-8 minute să se activeze, apoi turnăm untul topit, adăugăm și apa caldă, în care dizolvăm sarea și amestecăm totul adunând și din făina de pe margini.
Adăugăm și compoziția de brânză cu ceapă verde și mărar și frământăm un aluat ușor moale, pe care îl lăsăm 20-30 de minute la dospit.
Completăm cu făină, atât cât să nu se lipească aluatul de mâini.
Acum, cantitatea de făină va varia în funcție de brânza folosită, important este să nu obținem un aluat foarte ferm.
Mai bine îl lăsăm să fie mai moale, pentru că vom înfăina masa cînd îl întindem.

Modelare și coacere Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde

Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, sau în funcție de cât de mari le dorim.
Înfăinăm masa de lucru și întindem pe rând cele 8 părți de aluat în forme aproximativ circulare.
Încingem tigaia antiaderentă, la foc mediu și așezăm prima turtă în ea.
O lăsăm aproximativ 1 minut să se rumenească pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte, în mai puțin de 1 minut.
Putem să înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță, pentru o coacere uniformă.
Procedăm la fel cu fiecare turtă.
Dacă aveți sandwich maker, vă recomand să coaceți o parte din turte și la acesta.
Ies foarte bune și se coc mai frumos.
Turte la tigaie cu brânză și ceapă verdeTurte la tigaie cu brânză și ceapă verde

Mai multe rețete de turte la tigaie găsiți și pe bucătăraș.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: