Sunt tare bune aceste Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde, mai ales calde, servite cu un pahar de iaurt!
Merg și reci, servite cu legume proaspete, sau diverse salate, merg și simple că sunt consistente și gustoase.
Eu am copt o parte din ele la tigaie și o parte la panini maker.
În ambele situații s-au copt bine, diferența între ele este că sunt mai subțiri cele coapte la panini maker.
Le-am testat și cu brânză și ceapă verde incluse în aluat și cu ele la mijlocul aluatului, ca plăcintele.
Însă le recomand cu brânza în aluat, sunt și mai ușor de preparat, dar și mai compacte și mai bune.
Deosebită și de mare efect este și această rețetă: Paratha sau pâine plată foietată preparată la tigaie!
Mai găsiți pe blog și rețeta clasică de Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, sau rețeta de Turte din aluat de pâine la Panini Maker Breville.
Ingrediente
- 200 g brânză de burduf
- 250 g brânză proaspătă, de vaci
- 3 fire ceapă verde
- 1/2 legătură de mărar
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 650 g făină + extra pentru înfăinat
- 250 ml apă
- 1/2 linguriță sare
- 5 g drojdie uscată
- 1/2 linguriță de zahăr
Porții: 8
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde
Modelare și coacere Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde
Mai multe rețete de turte la tigaie găsiți și pe bucătăraș.ro.