Trandafiri din aluat foietaj cu mere

de Maria Udrea
8341 vizualizări
Trandafiri din aluat foietaj cu mere

Foarte aspectuoși, gustoși și foarte ușor de preparat acești Trandafiri din aluat foietaj cu mere!

Cu doar câteva ingrediente îți poți satisface rapid pofta de desert.

Îmi plac aceste rețete de deserturi rapide în care folosim cât mai puține ingrediente, cum sunt rețetele de plăcinte și tarte.

Am copt acești Trandafiri din aluat foietaj cu mere la friteuza cu aer cald( Hot Air Fryer), de la Aloshop.tv și cu ocazia aceasta i-am testat și programul pentru aluat.

Găsiți pe blog colecția mea de Rețete la friteuza cu aer cald și o să vedeți cât de utilă este!

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 2 mere
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 500 ml apă
  • zahăr pudră
  • scorțișoară

Mod de preparare

Iată cât de simplu se prepară rețeta de Trandafiri din aluat foietaj cu mere!

Mai întâi lăsăm aluatul foietaj să se dezghețe la temperatura camerei.
Cât timp aluatul se dezgheață, pregătim merele.
Alegem niște mere cu coaja sănătoasă, nepătată și dacă se poate, cât mai frumos colorată, cât mai roșie.
Eu am ales merele Idared pentru că sunt mai acrișoare, dar depinde de gustul fiecăruia.
Spălăm merele, le tăiem în jumătăți și le îndepărtăm cotoarele. Apoi le feliem subțire cam de 3-4 mm grosime.
Punem apa într-un vas, împreună cu zeama de lămâie și adăugăm feliile de mere.
Fierbem feliile de mere pentru 3-4 minute de când ating punctul de fierbere.
Trebuie să fie ușor pătrunse pentru a putea fi rulate ușor cu foietajul, fără a se rupe.
Scurgem feliile de mere și le lăsăm să se răcească.

Cum asamblăm delicioșii Trandafiri din aluat foietaj cu mere.

Când aluatul este dezghețat îl întindem într-o foaie subțire, din care decupăm fâșii de 3-4 cm, lățime.
Așezăm peste fâșiile de aluat feliile de mere, ușor petrecute și presărăm doar pe marginea inferioară puțină scorțișoară.
Îndoim marginea inferioară a aluatului peste feliile de mere și rulăm, nu foarte strâns.
Așezăm rulourile în forme de brioșe și punem în sita friteuzei câte încap.
Pornim friteuza pe programul aluaturi pentru 30 de minute, la 160 de grade.
Cu 10 minute înainte de finalizarea timpului, scoatem sita și îndepărtăm formele de brioșe, lăsând aluatul liber, să se rumenească.
Dacă aluatul nu este bine copt în interior, mai prelungim timpul pe programul manual la 180 de grade, pentru maxim 10 minute.
Asta se întâmplă dacă rulourile sunt prea strânse și aluatul nu are unde să se dezvolte.
Lăsăm delicioșii Trandafiri din aluat foietaj cu mere să se tempereze, îi pudrăm cu zahăr și îi servim alături de cei dragi.
Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.