Pandișpan vanilat cu vișine și caise

de Maria Udrea
14632 vizualizări
Pandișpan vanilat cu vișine și caise

Spectacol de culoare și savoare într-un delicios desert de vară, simplu și ușor de preparat, cu care ne putem răsfăța familia: Pandișpan vanilat cu vișine și caise!

Am văzut de curând la Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani o astfel de rețetă de pandișpan cu vișine și caise și tare mult m-a încântat combinația.

Nu am stat prea mult pe gânduri și am preparat, această rețetă de Pandișpan vanilat cu vișine și caise. Însă nu am urmat rețeta lui, întocmai. Dar ideea a fost minunată, drept pentru care îi foarte mulțumesc!

Vlăduț a așezat la baza prăjiturii un strat de biscuiți, așa cum v-am mai arătat și la Rețeta de Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați.

Eu de data aceasta am așezat niște pișcoturi Savoiardi, ca la Rețeta de prăjitură combinată cu banane și căpșuni.

Nu am mai avut pișcoturi cu cacao, dar au mers la fel de bine și cele clasice.

De menționat faptul că fructele fiind acrișoare, trebuie să plusăm la cantitatea de zahăr din blatul de pandișpan.

Chiar dacă pudrăm prăjitura cu zahăr pe deasupra, tot va predomina gustul acrișor al fructelor.

Bine, eu am pus fructe din belșug, poate dacă optați pentru mai puține, nu va mai predomina gustul acrișor.

Sau, puteți pudra vișinele cu zahăr, înainte de a le adăuga în blat. Dar în acest mod riscăm să devină suculente și să ne umezească pandișpanul, în timpul coacerii.

Am pregătit, ulterior, și un sirop pentru a hidrata pișcoturile de la bază.

Pot să vă spun că a ieșit o prăjitură senzațională, dulce-acrișoară și răcoritoare. Servită rece, de la frigider este chiar perfectă pentru o zi de vară, caniculară!

 

Pandișpan vanilat cu vișine și caise

Pandișpan vanilat cu vișine și caise

Spectacol de culoare și savoare într-un delicios desert de vară, simplu și ușor de preparat,… Prăjituri Pandișpan vanilat cu vișine și caise European Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • Pentru o tavă de 28/43 cm:
 • 750 gr vișine fără sâmburi
 • 750 gr caise
 • 8 ouă, medii
 • 12 linguri de zahăr
 • 8 linguri de făină
 • 8 linguri de ulei
 • 1 praf de sare
 • 2 fiole esență de vanilie( 2x8 ml)
 • 1 pachet de pișcoturi savoiardi
 • zahăr pudră cu aromă de vanilie
 • Pentru sirop: 250 ml apă
 • 2-3 linguri de zahăr
 • 1 fiolă esență de vanilie

MOD DE PREPARARE

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Pentru blatul de pandișpan, mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase și cristaline. Apoi, adăugăm lingură cu lingură, zahărul, mixând în continuare până obținem o bezea fermă. Gălbenușurile le amestecăm, mai întâi tot presărate cu puțină sare, pentru a le intensifica culoarea. Apoi le amestecăm cu uleiul și vanilia. Le încorporăm cu grijă, în bezeaua de albușuri, amestecând compoziția cu o spatulă și cu mișcări circulare de jos în sus. La final, încorporăm făina, lingură cu lingură, cu aceleași mișcări circulare.

Tapetăm baza formei de copt cu hârtie pergament și așezăm pișcoturile pe toată suprafața ei. Pereții laterali îi ungem cu puțin ulei și-i presărăm cu zahăr pudră, sau cu făină. Întindem compoziția pentru blat de pandișpan peste pișcoturile din tavă.

Înfigem vișinele din loc în loc, iar deasupra așezăm jumătăți de caise cu deschizătura în sus.  Le presăm ușor în compoziția de pandișpan, cât să nu rămână deasupra.

Dăm tava cu minunatul Pandișpan vanilat cu vișine și caise la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Nu uităm de testul cu scobitoarea pentru siguranța coacerii pandișpanului.

Lăsăm pandișpanul să se răcească bine, apoi îl putem pudra cu zahăr și porționa.

După cum am spus mai sus, ulterior am preparat și un sirop. Am trecut fiecare porție de prăjitură cu pișcoturile prin sirop, doar pentru o fracțiune de secundă, pentru a le hidrata.

Puteți de fapt, dacă doriți, să însiropați toată prăjitura.

Este delicioasă oricum!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.