Fursecuri cu figurine de Paști

de Maria Udrea
6159 vizualizări
Fursecuri cu figurine de pasti

Pentru sărbătorile pascale, pe lângă rețetele de cozonac și pască, merită preparată și o rețetă de fursecuri cu figurine de Paști.

Sunt foarte atractive fursecurile cu atâtea figurine specifice sărbătorilor și primăverii. În plus, se poate juca fiecare, glazurându-le frumos, după propria imaginație, în diferite culori. Important este să aveți acele dispozitive de realizat decupaje. În general, în preajma sărbătorilor se găsesc la magazinele alimentare, sau chiar online, diferite forme de decupat fursecuri.

Rețeta acestor fursecuri am primit-o de la prietena mea Maria Bichis, fan nr. 1 al blogului culinar. Da, am spus bine fan nr. 1, pentru că este persoana care a testat cele mai multe rețete de pe blog. Mi-a demonstrat asta trimițându-mi poze cu fiecare preparat în parte. Iar acum s-a gândit să împărtășească cu mine și din rețetele proprii, vechi, păstrate în caietul îngălbenit de vreme. Și pentru că se apropie sărbătorile Pascale, începem cu aceste minunate fursecuri.

Mulțumesc, Maria, pentru tot!

Rețetă de fursecuri cu figurine de Paști

Aluatul pentru fursecuri este unul fraged și deosebit dintr-o combinație de făină și amidon. Umplutura este din jeleu de fructe, sau din diverse gemuri și dulcețuri de fructe. Cu cât sunt mai diverse și mai colorate dulcețurile, cu atât vor arăta mai bine fursecurile. Glazura este de două feluri. Una simplă, din ciocolată albă, iar alta este cunoscuta glazură Icing, din albuș de ou cu zahăr pudră și lămâie. Și puțin colorant alimentar, opțional, bineînțeles.

Mai găsiți pe blog o colecție de Rețete de fursecuri de unde vă puteți inspira. Dar găsiți și o colecție de Rețete de cozonac și pască, precum și alte rețete de preparate specifice sărbătorilor pascale.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Fursecuri cu figurine de pasti

Fursecuri cu figurine de Paști

Pentru sărbătorile pascale, pe lângă rețetele de cozonac și pască, merită preparată și o rețetă… Fursecuri Fursecuri cu figurine de Paști European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • Pentru aluat:
 • 1 ou mediu, de găină
 • 300 gr unt
 • 300 gr făină albă
 • 150 gr amidon de porumb
 • 150 gr zahăr pudră
 • 1 păstaie de vanilie
 • 1 vârf de linguriță cu sare
 • Pentru glazură:
 • 200 gr ciocolată albă de calitate
 • puțin colorant alimentar
 • Glazură Icing:
 • 1 albuș de ou, mediu
 • 130 gr zahăr pudră
 • 1 linguriță amidon de porumb
 • zeama de la 1/2 lămâie

 

 

MOD DE PREPARARE

Cum se procedează pentru a prepara fursecuri cu figurine de Paști

Pregătim aluatul

Amestecăm untul moale cu zahărul pudră, adăugăm oul, apoi  încorporăm făina amestecată cu amidonul și sarea. Va rezulta un aluat mai sfărâmicios, pe care îl împachetăm în folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o oră.

După acest interval, pornim cuptorul la 170 de grade Celsius. Întindem aluatul pe masa înfăinată, într-o foaie de 5-6 mm grosime. Cu ajutorul formelor speciale, decupăm fursecurile.

Le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coacem fursecurile la 175 de grade pentru 15 minute, sau până se rumenesc ușor la suprafață.

Pregătim glazurile

Glazura de ciocolată albă se pregătește foarte simplu. Doar se topește ciocolata la bain marie. Apoi, cu ajutorul unei pensule se glazurează fursecurile. Cu o picătură de colorant în puțină ciocolată se pot  decora și în diverse culori, după imaginația fiecăruia.

Pentru glazura Royal Icing se mixează albușurile spumă cu zahărul pudră, apoi se diluează cu zeamă de lămâie. Într-o parte din glazură se pune foarte puțin colorant, dacă dorim să glazurăm fursecurile în diverse culori.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.