Chiar dacă suntem fani salate cu maioneză, ne-am delectat cu o salată orientală de post, foarte simplă și foarte gustoasă.
Cred că este cea mai simplă salată orientală pe care am preparat-o până acum. Dar ne-a plăcut maxim și am asigurat cu ea una dintre mesele principale. Ce a rămas, am pus în caserole și am luat-o la pachet. Este și gustoasă, dar și sățioasă.
Dar nu ar avea cum să nu fie gustoasă la așa combinație de ingrediente: cartofi, gogoșari în oțet, ceapă marinată și măsline.
Am mai preparat anterior și o rețetă de salată orientală cu maioneză de post. Foarte apreciată a fost și aceea.
Cu aceeași maioneză de post am mai preparat și o rețetă de salată de vinete.
Însă puteți opta pentru pasta de avocado ca și maioneză de post, dacă vă place gustul de avocado.
Însă de data aceasta am dorit-o simplă, mai sănătoasă. Ingredientele s-au combinat perfect având cam toată gama de gusturi: dulce, acru, sărat și puțin amărui.
Rețetă simplă de salată orientală de post
Predominanți în această salată sunt, bineînțeles, cartofii, care au un gust neutru, dar conferă sățietate.
Apoi urmează ceapa roșie adăugată din belșug, dar nu înainte de a o marina în oțet. Ne place mult ceapa roșie marinată, adăugată în diverse salate.
Gogoșarii adăugați în cantitate mai redusă au dat gust ușor dulce, iar măslinele gust sărat și ușor amărui. Cam acestea au fost combinațiile de gusturi din salata noastră de post. Cum să nu rezulte un preparat gustos după ce se întrepătrund toate aceste gusturi!
Dar găsiți pe blog mai multe rețete de post la categoria ”Rețete fără carne”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- 750 gr cartofi albi
- 350 gr ceapă roșie
- 250 gr gogoșari în oțet
- 100 gr măsline
- Pentru marinat ceapa:
- 200 ml oțet de vin alb
- 15 ml ulei de floarea soarelui
- 50 ml apă
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
MOD DE PREPARARE
Cum procedăm pentru a prepara salată orientală de post
Mai întâi punem ceapa la marinat. Curățăm ceapa și o tocăm în fâșii, apoi o punem într-un bol de sticlă, sau caserolă cu capac. Presărăm sare fină peste fâșiile de ceapă și le frecăm între ele să se întrepătrundă cu sare. Le lăsăm așa 4-5 minute, acoperind bolul cu capac. Amestecăm oțetul cu uleiul, apa și zahărul și turnăm amestecul peste ceapă. Agităm bolul să se așeze bine ceapa și să fie acoperită de lichid. Acum o lăsăm așa 30 de minute.
Între timp, spălăm cartofii și îi fierbem în coajă, în apă cu o linguriță de sare. Sarea ajută cartofii să se pătrundă mai repede, dar le și accentuează gustul, mai ales că sunt fierți în coajă.
Tăiem gogoșarii în fâșii, iar măslinelor le îndepărtăm sâmburii.
Când cartofii sunt fierți, îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm.
Feliem cartofii grosier și îi punem în salatieră. Peste ei adăugăm ceapa roșie bine scursă, fâșiile de gogoșari și măslinele.
Amestecăm bine ingredientele și gata-i salata orientală de servit.
Spor și poftă bună!