Ne plac vafele și le preparăm în diferite feluri, atât în variantă dulce cât și sărată. De data aceasta am preparat o rețetă de vafe inimioare cu cocos și jeleu de vișine. Le-aș fi preferat cu jeleu de zmeură că acela era roșu. Însă, nu am mai găsit în cămară niciun borcan cu dulceață de zmeură. Sincer, îmi place mai mult jeleul de vișine, pentru că este mai acrișor. Tare bine s-a combinat cu vafele aromate și gustoase.
Rețeta se încadrează perfect pentru sărbătoarea Dragobetelui, dar și pentru ziua de 1 Martie.
Puteți citi aici: despre Dragobete și ziua de 24 februarie.
Cât despre vafele sub formă de inimioară , am mai preparat anterior și o rețetă de biscuiti si briose cu lamaie si mac. Biscuiții sunt preparați tot la aparatul de vafe sub formă de inimioară.
Și tot din aceeași categorie, mai găsiți pe blog și o rețetă de biscuiți cu scorțișoară preparați la aparatul de vafe.
Ce conțin delicioasele vafe inimioare cu cocos și jeleu de vișine
Pentru vafele din rețeta de azi am pregătit un aluat cu ouă, smântână acră și fulgi de cocos. Nu lipsește nici untul, iar ca arome am optat pentru vanilie.
Jeleul de vișine l-am preparat dintr-un borcan micuț de dulceață cu puțin amidon alimentar. Ne-a plăcut maxim combinația ingredientelor folosite. O vom mai folosi și cu alte ocazii. Având nucă de cocos în compoziție, vafele sunt foarte fragede la interior și ușor sfărâmicioase.
Ideea de a decupa interiorul cu forme mici de inimioare am preluat-o de aici.
Și tot din aceeași categorie de biscuiți inimioare, vă mai recomand de pe blog și rețeta biscuiților cu aromă de lămâie.
Dar găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi simbolice pentru zilele amintite, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vafe inimioare cu cocos și jeleu de vișine.
INGREDIENTE
- 3 ouă de mărime medie
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr
- 250 gr smântână acră
- 150 gr făină
- 150 gr fulgi de nucă de cocos
- 8 ml esență de vanilie
- 5 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 50 gr merișoare uscate
- 250 gr dulceață de vișine
- 25 gr amidon alimentar
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
MOD DE PREPARARE
Spargem ouăle în bolul mixerului și adăugăm peste ele sarea și zahărul. Le mixăm până când zahărul si sarea se topesc. Adăugăm untul moale și smântâna și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm nuca de cocos, esența și făina amestecată cu bicarbonatul și praful de copt. La final adăugăm și merișoarele uscate.
Urmărim să obținem o compoziție mai consistentă decât cea pentru clătitele americane. Nu va fi o compoziție cursivă, dar nici foarte fermă, ci una care cade lejer din lingură.
Lăsăm compoziția pentru vafe inimioară să se odihnească 10 minute. Apoi încălzim aparatul electric și punem câte două linguri din compoziție pe plăcuța, sau plăcuțele aparatului. Eu am un aparat pentru vafe cu două plăcuțe a câte cinci inimioare.
Coacem vafele până când se rumenesc frumos. Timpul de coacere poate fi cel indicat de led sau, dacă dorim vafele mai rumenite și mai crocante, putem prelungi perioada cu încă o tură sau mai puțin.
Pentru jeleul de vișine, amestecăm bine dulceața cu amidonul și o fierbem până când siropul devine consistent.
Putem trece dulceața prin blender, apoi prin sită, dacă dorim un jeleu fin. Eu nu am trecut-o pentru că am vrut să simt gustul vișinelor întregi.
Cu un decupator în formă de inimioară, decupăm mijlocul de la jumătate din vafe.
Glazurăm vafele întregi cu jeleul de vișine răcit și aplicăm deasupra lor vafele decupate.
Sunt foarte gustoase și de efect asupra persoanelor dragi. Le putem ambala în cutii de cadouri și dărui persoanelor iubite. Opțional, le putem decora și cu zahăr pudră.