Macarons cu ciocolată. Rețetă franțuzească

de Maria Udrea
0 comentarii
Macarons cu ciocolată pe o farfurie albă cu flori

Macarons sunt considerate cele mai fine și mai elegante prăjiturele din bucătăria franțuzească. Prepararea lor nu necesită ingrediente multe, însă necesită precizie în cântărirea ingredientelor, îndemânare și atenție. Eu vă prezint azi rețeta franțuzească de macarons cu ciocolată pe care am primit-o de la Maria Bichis, o prietenă fidelă a blogului. Maria împărtășește cu noi diferite rețete culinare testate de ea și foarte reușite. Mulțumim, Maria, pentru colecția de rețete pe care am adunat-o de la tine pe blog!

Una dintre rețetele foarte îndrăgite de la Maria este rețeta de mini tarte cu vanilie și fructe. Acestea sunt ideale pentru platourile cu prăjituri festive, ca și macarons.

Dar rămânând la categoria fursecurilor, în care încadrăm și rețeta de macarons, vă invit să descoperiți rețeta de fursecuri cu figurine de Paști. Și aceasta a fost foarte apreciată și pusă în practică de mulți urmăritori ai blogului.

Ce trebuie să știm pentru reușita rețetei de macarons cu ciocolată

Macarons trebuie să iasă perfect rotunzi, fiind asociate cu rafinamentul și eleganța în arta culinară. Se prepară dintr-un amestec de zahăr, făină de migdale și albuș de ou.  Se compun din două cochilii crocante la exterior, dar moi la interior, având una din margini dantelată, numită ”picioruș”. Acestea sunt lipite intre ele, ca un sandviș, cu gem sau o cremă potrivită ca textură. Pentru reușita cochiliilor, în primul rând, ingredientele trebuie cântărite cu precizie. Albușurile nu se vor mixa reci, direct scoase de la frigider. Se vor lăsa să ajungă la temperatura camerei. Făina de migdale, zahărul pudră și pudra de cacao necesită trecere prin sită deasă pentru o textură fină. Ceea ce rămâne în sită se dă deoparte, nu se adaugă în compoziție. Sunt două dintre regulile care trebuie respectate pentru reușita rețetei. Restul detaliilor le descoperiți mai jos, la modul de preparare.

Dacă sunteți în căutarea mai multor rețete de fursecuri, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea Dulciuri/Fursecuri.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de macarons cu ciocolată.

Macarons cu ciocolată pe o farfurie albă cu flori

Macarons cu ciocolată. Rețetă franțuzească

Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 11 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea cochiliilor:
  • 125 gr făină de migdale
  • 150 gr zahăr pudră
  • 25 gr cacao
  • 110 gr albuș de ou
  • 75 gr zahăr tos
  • opțional, 1 linguriță cu suc de lămâie
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 1 praf de sare

MOD DE PREPARARE

Pentru prepararea cochiliilor de macarons, după cum am spus în introducere, trecem printr-o sită deasă: făina de migdale, zahărul pudră și pudra de cacao. Le cernem separat pentru a le putea cântări. Apoi le amestecăm bine într-un bol și le mai trecem și împreună prin sită, pentru a se amesteca bine.

Albușurile le mixăm presărate cu puțină sare până când devin cristaline. Apoi, ca la orice rețetă de bezea, adăugăm treptat zahărul tos, în 3-4 prize. Pentru reușita sigură a unei bezele ferme, putem adăuga și puțină zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Adăugăm amestecul de făină de migdale cu zahăr pudră și cacao, în 3-4 prize și omogenizăm bine amestecul rezultat. Transferăm compoziția pentru macarons în săculețul unui posh cu dui rotund. Formăm cochiliile pe planșeta specială. Trântim ușor planșeta cu cochilii de masă pentru a se uniformiza compoziția. Apoi, lăsăm planșeta pe masă pentru 20-25 de minute pentru a se usca cochiliile.

Încălzim cuptorul la 150 de grade Celsius și coacem cochiliile de macarons pentru 12-15 minute. Scoatem cu grijă planșetele cu cochilii și le lăsăm la răcit.

Între timp, preparăm o cremă ganache de ciocolată.

Punem frișca la încălzit, dar nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere. Stingem focul, adăugăm ciocolata ruptă și amestecăm intens până când aceasta se topește și crema devine omogenă. O lăsăm să se răcească bine, o dăm și la frigider, apoi introducem mixerul pentru a-i da cremozitate. Lipim câte două cochilii potrivite perfect cu cremă de ciocolată între ele.

Foarte reușite sunt, mulțumim, Maria, încă odată pentru rețeta cu poze din timpul preparării!

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.