Pentru că ne plac nucile umplute, le prepar în diferite moduri, iar de data aceasta am preparat o rețetă de nuci cu cremă caramel și miez de nuci.
Crema caramel a devenit preferata noastră dintre cremele pentru deserturi. De cele mai multe ori folosesc caramel condensat din comerț, pe care îl amestec cu mascarpone sau cu smântână pentru frișcă. Însă atunci când am mai mult timp de petrecut în bucătărie, îl prepar în casă.
Vedeți aici și o rețetă de sos caramel sărat . Pe aceasta o folosesc cel mai des la rețetele de înghețată, dar și la cremă pentru prăjituri sau torturi.
Însă mai am o rețetă pe care o folosesc la umplerea foilor de napolitane. Aceasta este o rețetă veche, din caietul îngălbenit de vreme – vedeți aici rețeta . Aceste napolitane preparate în casă erau nelipsite de pe platourile cu prăjituri festive în trecut. Și azi le pregătim cu dor de gustul deserturilor de altădată.
Cum preparăm rețeta de nuci cu cremă caramel și miez de nuci
Pentru nucile din rețeta de azi am pregătit un aluat cu untură topită, dar solidificată la borcan. Ies foarte fragede aluaturile în care folosim untură. Însă atunci când nu avem untură folosim unt în aceeași cantitate, dar cu coeficient mare de grăsime( peste 80%).
Folosesc untură chiar și la aluaturile pentru cozonac. Vedeți aici o rețetă de cozonac cu untură în aluat .
Pe lângă untură adăugată la aluatul pentru cojile de nuci mai folosim gălbenușuri de ouă, iaurt și făină. Pentru dezvoltarea aluatului folosim praf de copt, dar și bicarbonat de sodiu, pentru frăgezire.
Crema am preparat-o de data aceasta cu caramel condensat din comerț, amestecat în proporții egale cu mascarpone. Și dacă sunt nuci umplute, nu lipsește nici miezul de nuci. Acesta este adăugat în cremă, măcinat fin.
Foarte bune au ieșit în această combinație, vă recomand cu drag rețeta!
Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de nuci umplute, chiar și în varianta de post, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter .
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de nuci cu cremă caramel și miez de nuci.
Începem cu pregătirea aluatului fraged pentru pregătirea cojilor de nuci cu cremă caramel și miez de nuci. Într-un bol, amestecăm untura cu zahărul și puțin sare, până la dizolvarea zahărului. Adăugăm gălbenușurile, esența, apoi iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul de sodiu. Omogenizam bine compoziția și începem să încorporam făina amestecată cu praful de copt. Vom obtine un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios. Îl acoperim cu o folie de prospețime și îl dăm la rece, pentru cel puțin 30 de minute. Apoi împărțim aluatul în bucăți mici, cât să acopere 2/3 din formele pentru cojile de nuci. Coacem cojile de nuci până când se rumenesc frumos pe ambele părți. Dacă folosim formă de copt pentru flacăra aragazului, aceasta se întoarce de pe o parte pe cealaltă pentru rumenirea uniformă a cojilor. Nu durează mai mult de un minut coacerea fiecărei runde de coji. Cu forma electrică este mult mai simplu. Pentru cremă, amestecăm caramelul condensat cu mascarpone, un praf de sare și miezul de nuci măcinat mai fin. Umplem cojile de nuci cu această cremă, le lipim câte două și le decorăm cu zahăr pudră. Păstrăm delicioasele nuci cu cremă caramel și miez de nuci în cutii metalice sau de carton acoperite cu capace. Se vor frăgezi de la o zi la alta. Le putem păstra la loc răcoros până la 6-7 zile. Să vă fie de folos!INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE