Trei rețete de zacuscă nelipsite din cămară

de Maria Udrea
20596 vizualizări
Colaj de poze cu prezentarea celor trei rețete de zacuscă nelipsite din cămară

Pe lângă rețeta de zacuscă clasică de vinete, pe care o pregătesc în fiecare toamnă, mai am alte trei rețete de zacuscă nelipsite din cămară.

Îmi place să am pe rafturile din cămară mai multe sortimente de conserve de legume și mai multe sortimente de murături.  Zacusca de vinete preparată după rețeta clasică rămâne vedetă printre celelalte conserve. O pregătesc an de an după formula: 6:4:2:1, adică 6 kg de vinete, 4 kg de ardei copți, 2 kg de ceapă și 1 kg de bulion. Indiferent câte rețete de zacuscă aș prepara, nu renunț nici la rețeta de bază. Este prea simplă și prea gustoasă și are locul ei special în cămară. Ador toamna pentru peisajul frumos și spectaculos. Dar ador toamna și pentru că ne oferă o multitudine de fructe și legume din care putem pregăti conserve pentru iarnă. Dintre acestea, zacusca este cea mai des preparată și în cele mai variate moduri.

Trei rețete de zacuscă nelipsite din cămară

Rețetele de zacuscă mult adorate de întreaga familie, în afara celei de vinete sunt: zacusca de pește, zacusca de ghebe și zacusca de fasole.

Zacuscă de pește – Ingrediente:

  • 2 kg macrou congelat
  • 500 g file de macrou afumat
  • 1 kg ceapă galbenă
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ardei kapia+ gogoșari
  • 3 linguri oțet balsamic
  • 2 linguri zahăr
  • 300 ml ulei
  • 400 gr pastă de roșii
  • 2-3 foi de dafin
  • piper cu lămâie
  • coriandru
  • boabe de muștar
  • mărar uscat
  • salvie
  • oregano
  • boia de ardei dulce+ iute
  • sare
  • 1 l apă+ 100 ml oțet

Vedeți Aici modul de preparare pentru zacusca de pește!

Zacuscă de ghebe – Ingrediente:

  • 5 kg ghebe, curatate
  • 3 kg ardei copti, capia si gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 800 gr pasta concentrata de tomate sau bulion
  • sare dupa gust
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 500 ml ulei
  • apa pentru fiert ghebele

Vedeți AICI modul de preparare pentru zacusca de ghebe!

Zacuscă de fasole – Ingrediente:

  • 1 kg fasole boabe
  • 1 kg ceapă
  • 1 kg morcovi
  • 3 kg ardei(capia + gogoșari)
  • 800 g pastă de roșii
  • 1 căpățână usturoi
  • sare
  • 3 foi dafin
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei iute și dulce
  • 750 ml ulei

Vedeți AICI modul de preparare pentru zacusca de fasole!

Acestea sunt top trei rețete de zacuscă pe care noi le adorăm și care nu ne lipsesc din cămară în niciun an. Însă, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de zacuscă, la secțiunea Conserve/Zacuscă și conserve de legume.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.