Anul acesta, de la atât de multe ploi au fost hribi din belșug prin pădurile din satul meu natal, așa că mi-am permis să pregătesc Tocăniță de hribi cu ceapă la borcan pentru iarnă.
Nu am făcut decât câteva borcănele de tocăniță, dar vor fi un deliciu la iarnă, mai ales în timpul postului.
Oricum, tocănița de hribi este foarte sățioasă, comparativ cu alte tocănițe de ciuperci.
Tocănița de față este asemănătoare cu această Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar, preparată anterior, dar lipsește mărarul, pe care îl vom adăuga în timpul servirii.
Iarna, desfacem borcanul, încălzim conținutul, mai asezonăm gustul cu cele necesare și adăugăm mărar.
Va fi cea mai delicioasă conservă, după părerea mea, apoi o va urma această Zacuscă de ghebe, pe care sper să o pregătesc și anul acesta.
Ingrediente
- 3 kg hribi, curățați de impurități
- 500 g ceapă
- 5 căței de usturoi
- 300-400 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru Tocăniță de hribi cu ceapă la borcan pentru iarnă
Preparare Tocăniță de hribi cu ceapă la borcan pentru iarnă