Chec bicolor cu căpșuni și sana

de Maria Udrea
10537 vizualizări
Felii de chec bicolor cu căpșuni și sana pe un platou, alături de o ceașcă cu cafea, un coșuleț cu căpșuni și un buchet de flori albe

Pentru sezonul căpșunilor, dar nu numai, o rețetă de chec bicolor cu căpșuni și sana nu cred că ar refuza nimeni. Checul este absolut delicios, ușor umed, dar și spectaculos.

Rețeta checului face parte din colecția de rețete primite de la prieteni. A fost preparată de Andra Constantinescu, un bucătăraș talentat, căreia îi mulțumim pentru că împărtășește cu noi rețetele ei.

Deserturile cu fructe sunt la mare căutare, în special în plin sezon al coacerii acestora. Bineînțeles că le putem prepara și ulterior cu fructe congelate sau din compot.

Din categoria deserturilor cu căpșuni vă mai recomand de pe blog o rețetă de prăjitură combinată cu banane și căpșuni. Când am preparat-o a fost declarată de către ai casei drept cea mai bună prăjitură din categoria prăjiturilor cu fructe.

Și pentru că deja s-a încălzit afară, poate vă interesează și o rețetă de înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni. Se prepară foarte ușor și este delicioasă și aromată.

Cum se prepară rețeta de chec bicolor cu căpșuni și sana

Rețeta checului de azi face parte din categoria rețetelor de checuri cu textură mai densă și umedă. Sunt de mare efect aceste checuri pentru că sunt și răcoroase. Sana adăugată în compoziție, împreună cu căpșunile oferă acest efect răcoritor.

Porții de chec umed cu capsuni

Sana poate fi înlocuită și cu iaurt sau chefir. De asemeni și căpșunile pot fi înlocuite cu alte fructe.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete de prăjituri cu iaurt și fructe de unde vă puteți inspira. Și mai găsiți o colecție interesantă de rețete de deserturi cu căpșuni, pentru că tot este sezonul lor.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec bicolor cu căpșuni și sana.

Felii de chec bicolor cu căpșuni și sana pe un platou, alături de o ceașcă cu cafea, un coșuleț cu căpșuni și un buchet de flori albe

Chec bicolor cu căpșuni și sana

Pentru sezonul căpșunilor, dar nu numai, o rețetă de chec bicolor cu căpșuni și sana… Prăjituri Chec bicolor cu căpșuni și sana European Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 21 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • Pentru două checuri în tăvi de 8/11,5/30 cm:
 • 10 ouă
 • 250 gr zahăr tos
 • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
 • 1 praf de sare
 • 2 lingurițe cu esență de vanilie
 • 100 ml ulei de floarea soarelui
 • 330 gr sana cu 3,6% grăsime
 • 600 gr făină
 • 10 gr praf de copt
 • 10 gr cacao
 • 1 lingură apă
 • 300 gr căpșuni

MOD DE PREPARARE

Începem cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Lăsăm albușurile la temperatura camerei 10-15 minute, pentru a reuși bezeaua. Presărăm sare peste ele.

Între timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și ne ocupăm de curățarea căpșunilor și tăierea lor în sferturi, sau în bucăți mai mici. Le amestecăm cu zahărul pudră cu aromă de vanilie.

Albușurile le spumăm bine cu ajutorul mixerului, apoi adăugăm treptat zahărul și le transformăm într-o bezea fermă. Adăugăm în bezea mai întâi gălbenușurile, apoi esență de vanilie, uleiul și sana. Amestecăm cu o spatulă pentru omogenizarea compoziției după fiecare ingredient adăugat.

La final, încorporăm făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm ușor, de jos în sus, cu mișcări circulare, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție. Dăm deoparte 4 linguri de aluat pe care îl amestecăm cu pudra de cacao diluată cu o lingură de apă. În restul de aluat adăugăm 2/3 din cantitatea de căpșuni scurse de siropul format.

Întindem aluatul cu căpșuni în cele două tăvi unse cu ulei și tapetate cu hârtie de copt. Peste aluatul din tăvi întindem aluatul cu cacao și amestecăm, de jos în sus, cu o furculiță. Presărăm deasupra restul de căpșuni și introducem tăvile la cuptor.

Coacem checurile pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.

Colaj de poze cu pașii de formare și coacere a checului

Le lăsăm să se răcească, înainte de a le porționa.

Felii de chec bicolor cu căpșuni și sana pe un platou, alături de o ceașcă cu cafea, un coșuleț cu căpșuni și un buchet de flori albe Felii de chec bicolor cu căpșuni și sana pe un platou, alături de o ceașcă cu cafea, un coșuleț cu căpșuni și un buchet de flori albe

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.