Pentru că îmi place mult cocosul în deserturi, am preparat un delicios Cremșnit cu foietaj de casă și aromă intensă de cocos.
N-am putut să nu dau curs provocării celor de la Vegis.ro, de a folosi uleiul de cocos ecologic Niavis, în cel puțin unul din preparatele mele și să prezint mai departe rețeta mea cu cocos.
Uleiul de cocos Niavis este obţinut prin metoda presării la rece şi este unul dintre cele mai folosite uleiuri în cosmetica naturistă, dar şi în alimentaţie datorită numeroaselor sale proprietăţi nutritive (Vitamina-E, vitamina K şi minerale, cum ar fi de Fier ) şi datorită conţinutului ridicat de grăsimi săturate (acidul lauric).
Se prezintă sub formă solidă, iar la temperatura camerei sau la căldură se lichefiază.
Este ideal şi pentru gătit fiind mai puţin predispus la deteriorare atunci când este încălzit la temperaturi înalte.
Am ales să prepar un cremșnit cu foietaj de casă și aromă intensă de cocos, folosind uleiul de cocos Niavis atât la aluatul de foietaj cât și la cremă.
Nici nu vă închipuiți ce aromă intensă poate să aibă deliciosul meu cremșnit!
În plus, aluatul de foietaj cu ulei de cocos poate fi preparat și în perioadele de post.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 150 g ulei de cocos Niavis
- 350 g făină
- 100 ml apă rece
- 1/2 linguriță oțet
- un praf de sare
- Pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 125 g zahăr
- 75 g ulei de cocos Niavis
- 100 g amidon
- 30 g făină
- un praf de sare
- zahăr pudră pentru ornat
Porții: 16
Dimensiuni tavă: 20/30 cm
Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare
Preparăm aluatul de foietaj
Preparăm crema pentru Cremșnit cu foietaj de casă și aromă intensă de cocos
[/preparare]