Daca tot se mananca peste, am preparat pentru cina aceasta salata de legume mexicane cu ton, paste si leurda.
Am asezonat-o cu maioneza de telina si leurda si a iesit o bunatate.
Ingrediente
- 2 conserve de ton, bucati, in suc propriu
- 450 gr legume mexicane congelate
- 1 ardei copt
- 200 gr paste, cochilii
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura leurda
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- piper
- 1/2 radacina de telina
- 1 lingurita mustar clasic
- 50 ml ulei
- cateva foi de salata verde
- apa pentru fiert pastele si legumele
Mod de preparare pentru reteta de Salata de legume mexicane cu ton, paste si leurda
Adaugam in ele si putina sare.
Cand apa incepe sa fiarba, intr-un vas adaugam legumele mexicane, iar in celalalta adaugam cochiliile.
Legumele le fierbem 15 minute, apoi le scurgem bine de apa.
Pastele, dapa ce sunt bine fierte, le scurgem de apa si le trecem prin jet de apa rece.
Le lasam si pe ele la scurs.
Tocam leurda cat de marunt putem.
Curatam telina si o dam pe razatoarea mica.
Adaugam peste ea o lingurita de mustar, putina sare si un praf de piper, apoi picuram cate putin ulei si mixam exact ca la maioneza obisnuita.
Scurgem tonul bine de lichid.
Ceapa o taiem rondele sau solzisori, iar ardeiul il tocam marunt.
Intr-un bol incapator, amestecam usor toate ingredientele si le stropim cu zeama de lamaie.
Tapetam salatiera cu foile de salata verde si asezam salata preparata in ea.
O ornam cu rondele de ceapa rosie si felii de lamaie.
V-o recomand cu mare drag, pentru ca este usoara, gustoasa si satioasa!
[/preparare]
4 comentarii
Tare interesanta salata ta!
spre rusinea mea eu nu am folosit leurda pana acum, dar uite ca am sa incerc intr-o salata ca a ta. 🙂
Tania, noua ne place mult leurda, eu as manca-o si pe paine :)))) Neaparat s-o incerci!
Arata senzational! As manca asa in fiecare zi, desi recunosc ca nici sa imi spal o salata nu mai am chef! :)))
Merci, Laura! Si mie imi plac mult salatele. Eu trebuie sa le spal si sa le fac, am trei barbati in casa, o sa vezi tu mai tarziu :))))))))))) >:D<