Prajitura Duo Chocolat, este o prajitura delicioasa, cu multa nuca in blat si creme de ciocolata alba si neagra.
Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect.
Si daca mai adaugam un blat cu multa nuca, iar cremele de ciocolata le separam cu niste biscuiti insiropati in cafea, se naste un desert demential, caruia cu greu ii rezisti.
…..Si amani startul dietei pentru lunea viitoare. :))))
Aveam nuca, albusuri ramase de la alte preparate, aveam ciocolata, biscuiti si amaretto, si mi-au trecut prin cap fel si fel de idei, cum sa le combin, dar ma batea gandul sa fac doua prajituri.
Voiam sa fac una cu ciocolata alba, alta cu ciocolata neagra, insa din doua a iesit prajitura duo chocolat, dar foarte buna.
Ingrediente
- Pentru blat( 28/40 cm):
- 8 albusuri
- 10 linguri zahar
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 3 linguri faina
- 3 linguri nuca macinata
- 3 linguri nuca de cocos
- 2 fiole esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
- Pentru crema alba:
- 200 g frisca lichida
- 200 g ciocolata alba
- 150 g mascarpone
- Pentru crema neagra:
- 200 g frisca lichida
- 200 g ciocolata neagra
- 100 g mascarpone
- Pentru stratul de biscuiti:
- biscuiti Petit Beurre
- Pentru sirop:
- 250 ml cafea fiarta(4 lingurite cafea+ 2 lingurite zahar)
- 2 linguri amaretto
- In plus:
- 200 g miez nuca
- 250 g capsuni
- fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Preparare blat pentru prajitura Duo Chocolat
Adaugam apoi pe rand, faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata fin, nuca de cocos si esenta, amestecand usor, cu o spatula, pentru a nu se lasa prea mult, bezeaua.
De mentionat ca eu pun lingura usor mai cu varf, nu chiar rasa, asta in general la orice preparat.
Tapetam tava cu hartie de copt, presaram mai intai cele 200 g nuca, taiata grosier, apoi intindem compozitia de blat, cu mare atentie sa se pastreze nuca, asa cum am presarat-o.
Coacem blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade, dar testam si cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca s-a copt.
Intre timp, preparam cremele in acelasi mod.
Adica, incalzim frisca lichida si desfacem ciocolata in ea, separat pentru fiecare tip de ciocolata.
Nu este necesar ca frisca lichida sa atinga punctul de fierbere, ci doar sa fie incalzita asa incat, ciocolata rupta in bucati, sa se topeasca, atunci cand o adaugam in frisca si o amestecam bine pana se omogenizeaza.
Dam apoi cremele obtinute, la rece, mai intai in camara, pana se tempereaza usor, apoi le trecem in frigider si le lasam cel putin 30 de minute.
Mixam apoi, pe rand, cremele racite, pana devin spumoase si le amestecam cu mascarponele.
Eu am folosit doar o cutie de mascarpone, de 250 g, dar am pus mai mult la crema cu ciocolata alba, pentru ca era mai subtire, iar la cea cu ciocolata neagra nu a necesitat decat 100 g.
Asamblare Prajitura Duo Chocolat
Rasturnam blatul de prajitura invers si intindem crema de ciocolata neagra deasupra.
Trecem biscuitii prin cafeaua racita si amestecata cu amaretto si ii asezam peste crema, apoi intindem peste ei, crema de ciocolata alba.
Asezam jumatati de capsuni deasupra si presaram fulgi de ciocolata neagra, pentru un decor mai frumos.
Dam prajitura Duo Chocolat la rece, pentru cateva ore, apoi o putem portiona si savura cu mare pofta, chiar daca ingrasa.
NOTA
- Am optat pentru a adauga mascarpone la creme, pentru ca devin mai ferme si exclud astfel folosirea gelatinei.
- Daca se doreste o crema si mai ferma, se poate adauga si putina gelatina, maxim 5 g la fiecare crema.
In speranta ca v-a placut reteta mea de prajitura Duo Chocolat, va urez spor la preparat si pofta buna!
16 comentarii
Mmmm…. arata de nota 10 ! Imi place!
Hei, Robert, ma bucur ca iti place! Se face usor.
Cum le combini, cum le faci, ca tare bine iti reusesc. mereu ma uimesti.
Nu stiu ce s-a intamplat, dar nu mai primesc pe mail retetele tale, vrei sa verifici?
Arata super bine, iar blatul e extraordinar!!! Imi place tare mult!!!!
Este ca un tablou frumos pictat. La multi ani, Meri!
Multumesc, Livia! La multi ani si voua!
Tania, tu mereu ma lauzi, mai zii si de-alelalte :)))))) O sa vad daca e vreo problema pe blog si te anunt.
Laura, ma bucur ca iti place prajiturica mea. Intr-adevar, blatul a iesit tare bine.
Parca-i pictata prajitura asta a ta.
Minunata!!!!
Mery, tu ma omori cu zile! N-o sa am liniste pana n-o fac si eu 🙂
PS: imi pace mileul. Stiu ca-s demodata, dar am o mare slabiciune pentru macrameuri, o sa le vezi si prin pozele mele. Le iubesc 🙂
Sunt sigura ce e tare bun…o sa il fac si eu pt barbateii mei!!!!frisca e indulcita sau nu?
Multumesc, Dia! Pup cu drag!
Iuliana si mie imi plac mult macrameurile, am o intreaga colectie.
Daa, am vazut si la tine, cum sa nu. Sa faci prajitura ca e tare buna!
Anonim, frisca nu-i dulce, e tocmai buna de folosit la prajituri.
Multumesc de vizita!
Ce dimensiuni are tava in care ați copt blatul? Multumesc
Aura, 28/40 cm are tava mea. Sunt trecute dimensiunile deasupra modului de preparare. 🙂
Multumesc de vizita!